Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Το βράδυ της πρώτης μέρας της Πρωτοχρονιάς, ξενύχτης από την περασμένη βραδυά και με την ευωχία τού καθιερωμένου ολοήμερου τραπεζώματος με συγγενείς και φίλους, με λίγο…
παραπάνω κρασάκι στο κεφάλι, έπεσα νωρίς για ύπνο. Και, δεν άργησε το συνειδητό (γεμάτο από τον ζόφο της τρέχουσας κατάστασης) να μπερδεύεται με το ασυνείδητο που πάντα θέλει το καλύτερο…

Ξαφνικά, είχε, λέει, η Ελλάδα, ένα μοναδικό προϊόν, που το ήθελε και το ζητούσε όλη η Υφήλιος !!
Και για να το εκμεταλλευτεί, έγινε μία Συνεταιριστική Οργάνωση (με συνεταίρους όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες) για να παράγει (κατ’ αποκλειστικότητα) και να διανέμει σ’ όλη την Υφήλιο, το προϊόν αυτό!

Έτσι, η τεράστια ζήτηση του προϊόντος αυτού απ’ όλο τον πλανήτη, απορροφά εκατοντάδες χιλιάδων εργαζόμενους, με αποτέλεσμα, στα επόμενα 2-3 χρόνια να εξαφανισθεί η ανεργία από τη Χώρα !!!
Η δημιουργία των νέων αυτών θέσεων εργασίας, αναζωογονεί τα (πεθαμένα σήμερα) Ταμεία Συντάξεων και Υγείας, αποκαθιστώντας έτσι, το γκρεμισμένο σήμερα, τοπίο στην Υγεία και στην περίθαλψη.
Οι περισσότεροι από τους νέους που ξενητεύτηκαν, επιστρέφουν.

Στην αγορά, πέφτει (σε συνάλλαγμα) φρέσκο Χρήμα που την αναζωογονεί. Τα σφραγισμένα κι ερειπωμένα μαγαζιά, αρχίζουν να γίνονται πάλι όμορφες βιτρίνες.

Το νέο βοιωτικό περιβάλλον που δημιουργούν όλα αυτά, τροφοδοτεί με αισιοδοξία την κοινωνία. Οι νέοι (μέσα και από ειδικά προγράμματα γενναίας υποστήριξης της πολυτεκνίας) αρχίζουν πάλι να γεννούν, δίνοντας λύση στο τεράστιο πρόβλημα του δημογραφικού, που σήμερα απειλεί με ταχεία εξαφάνιση το Ελληνικό γένος. Η Ελλάδα, μέσα στην επόμενη γενιά, από Χώρα γερόντων, γίνεται Χώρα σφύζουσας νεολαίας.

Το εισαγόμενο συνάλλαγμα που ρέει άφθονο, έχει σαν αποτέλεσμα, η Οικονομία της Χώρας να καταστεί ισχυρότατη, ανεξάρτητη από “βοήθειες” και ικανή να στηρίξει όποιο νόμισμα (εθνικό ή πολυεθνικό) επιθυμεί και συμφέρει στο Κράτος.

Η Συν/κή Οργάνωση (με συνεταίρους όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες) χρηματοδοτεί και αναπτύσσει με δικά της μέσα και πόρους, συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Χώρα μας στους εξής τομείς που τελματώνουν ανεκμετάλλευτοι:

(Α) ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ: Δημιουργεί (σε συνεργασία με επιλεγμένους Δήμους) μία σειρά Πανεπιστημίων, διεσπαρμένων σε κατάλληλα σημεία της Ελλάδας, με σκοπό μέσα στην επόμενη 20ετία να καταστεί η Ελλάδα η Νο1 Χώρα του κόσμου σε παροχή πανεπιστημιακής μόρφωσης υψηλού επιπέδου. Προς τον σκοπό αυτό, χρηματοδοτεί την έλευση των κορυφαίων διεθνώς καθηγητών στις σχολές των παν/μίων αυτών. Η παγκόσμια αναγνώριση της γέννησης της Επιστήμης εδώ, καθώς και η παγκόσμια επώνυμη αναγνώριση των κορυφαίων αρχαίων Ελλήνων επιστημόνων/φιλοσόφων, σε συνδυασμό με το μοναδικό κλίμα της Χώρας μας, καθιστά την Ελλάδα, παγκόσμιο κέντρο Υψηλής πανεπιστημιακής μόρφωσης, στο οποίο οι θέσεις των φοιτητών από όλο τον κόσμο που θα θέλουν να σπουδάσουν σε κάποιο από αυτά τα πανεπιστήμια, είναι κλεισμένες για τα εκάστοτε αρκετά επόμενα χρόνια.

Αυτό, προσφέρει και ένα αέναο οικονομικό έσοδο στην εθνική Οικονομία, πέραν της ανάδειξης της Χώρας σε παγκόσμιο (και σεβαστό από τη διεθνή κοινότητα) κέντρο επιστήμης.

(Β) ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ : Η Ελλάδα οργανώνεται σαν ένα απέραντο μουσείο της γέννησης του “Δυτικού Πολιτισμού”. Χρηματοδοτούνται οι εκατοντάδες (ημιτελείς σήμερα) ανασκαφές και η κατάλληλη προβολή των (αποθηκευμένων ή μη εκσκαφομένων, σήμερα) αρχαιοτήτων σε νέα μουσεία (που, επίσης, χρηματοδοτεί ο Συν/σμός) με σκοπό, όχι μόνο την εκτίναξη του τουρισμού της Χώρας, αλλά και την ανάλογη αύξηση της διεθνούς εκτίμησης τής προσφοράς της στον παγκόσμιο πολιτισμό και επιστήμη.

Αυτό, προσφέρει εργασία σε χιλιάδες αρχαιολόγους και εργαζόμενους στα νέα μουσεία που δημιουργεί, έτσι, ο Συν/σμός.

(Γ) ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: Ο Συν/σμός στοχεύει και, μέσα στην επόμενη 10ετία, η Ελλάδα γίνεται “θερμοκοιτίδα” νέων εφευρέσεων, μία νέα και πολύ μεγαλύτερη “Sillicon Valley” με όλα τα πλεονεκτήματα (οικονομικά και πολιτικά) που δημιουργεί αυτό. Ο Συν/σμός χρηματοδοτεί τη δημιουργία υποδειγματικών κέντρων έρευνας και τεχνολογίας, με παράλληλη πρόσκληση/χρηματοδότηση επιλεγμένων επιστημόνων /ερευνητών από όλον τον κόσμο, για την ανάπτυξη, εδώ, στην Ελλάδα, καινοτομιών (που τα αποτελέσματά τους θα αξιοποιούνται από τον Συν/σμό, συνεισφέροντας, έτσι, στην αέναη ανακύκλωση της χρηματοδότησης αυτής).

(Δ) ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ: Ο Συν/σμός προικοδοτεί τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα (Αγροτικά & Κτηνοτροφικά) με την Προστιθέμενη Αξία που αυτά παίρνουν ως “Ελληνική Διατροφή” που περιλαμβάνει τα πάντα περί του φαγητού, η οποία προβάλλεται και πωλείται (μέσα από ένα Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Ειδικών Καταστημάτων, που ο Συν/σμός χρηματοδοτεί την δημιουργία τους) σε μία αγορά 350 εκ. κατοίκων που, σημειωτέον, είναι γνώστες της ωφελιμότητας και νοστιμιάς της Ελληνικής κουζίνας. Δεν είναι δυνατόν τα “MacDonald’s” και διάφορες άλλες σαχλαμάρες να πλουτίζουν και να κυριαρχούν, ως έδεσμα, στον κόσμο όλο και η Ελληνική κουζίνα (με απίθανες γεύσεις και διαπιστωμένη ωφελημότητα στην υγεία) να βρίσκεται εκτός του επιχειρηματικού παιγνιδιού στο χώρο της εστίασης.

Πέραν των παραπάνω, το δίκτυο αυτό, με ομοιόμορφα (και ευρηματικά σχεδιασμένα καταστήματα σπαρμένα σε κάθε πόλη και κωμόπολη της Ευρώπης) θα είναι και ένας δυναμικός μηχανισμός καθημερινής διαφήμισης και προώθησης του Τουρισμού στη Χώρα μας.

Και ενώ έβλεπα να περιφέρομαι μέσα σ’ ‘ένα τέτοιο κατάστημα, κάπου στον Ευρωπαϊκό Βορρά, ταίζοντας στο στόμα μια μπουκιά μοσχομυριστό μοσχαράκι με κυδώνια και δαμάσκηνα, μία πεντάμορφη ξανθιά Σκανδιναβή, ακούω τη φωνή της μάνας μου: “Ξύπνα Βαγγέλη! Πέρασε η ώρα”….

Πετάχτηκα αλαφιασμένος από το κρεββάτι και πήγα να ρίξω λίγο νερό στη μούρη μου, πριν κάτσω στο τραπέζι για το πρωϊνό. Εκείνη τη στιγμή, χτυπά το τηλέφωνο. Η φωνή του αδελφού μου, του Στέλιου, ακούστηκε σε τόνο ενθουσιώδους απορίας: – “Ρε σύ, είδες την εφεύρεση που με ένα ποτήρι νερό παράγει ηλεκτρική ενέργεια και ηλεκτροδοτεί ένα σπίτι για δέκα μέρες;”

– Ρε Στέλιο, δε μ’ αφήνεις ήσυχο, πρωί-πρωί με τις χαζομάρες σου;

Ο Στέλιος επέμεινε: “Και όχι μόνο αυτό! Με μία κανάτα νερό κινείς το αυτοκίνητο για 200 χιλιόμετρα!!!”

Τσαντίστηκα με την ενοχλητική του επιμονή να μου λέει βλακείες.

– Ρε, δεν με παρατάς, λέω ‘γώ, χρονιάρα μέρα;
– “Σου στέλνω ένα link για να τα δείς με τα μάτια σου” , είπε και έκλεισε το τηλέφωνο.
Είδα το video. Και το ξαναείδα. Και το ξαναείδα !! Ήταν απίστευτο και όμως αληθινό!!! Το βεβαίωναν διακεκριμένοι επιστήμονες με κύρος !!!

Και τότε, σε μία φλασιά, έβαλα στη θέση του “προϊόντος” του ονείρου μου, την ενέργεια που παράγει η συσκευή αυτού του μεγάλου Έλληνα εφευρέτη!!

Και τότε, συνειδητοποίησα πως σε όλα αυτά που είδα στο όνειρό μου, μπορούν να προστεθούν και άλλα, όπως η ενεργειακή αυτάρκεια της Χώρας που δημιουργεί και αυτάρκεια στα “απαραίτητα προς το ζην” της κοινωνίας.

Σκέφθηκα πως κάθε οικογένεια μπορεί να έχει την (απόλυτα καθαρή για το περιβάλλον) φθηνή (σχεδόν τζάμπα) και αυτόνομη ηλεκτροδότηση και κίνηση του αυτοκινήτου της !!!
Ξαφνικά συνειδητοποίησα πως η εφεύρεση αυτή, με αυτά που προσφέρει στην κοινωνία (και ιδίως στην Ελληνική) μπορεί να αλλάξει και να ανατρέψει άρδην, τη σημερινή απελπιστική κατάσταση, καθιστώντας την Ελλάδα ένα πρότυπο ευημερούσας κοινωνίας, που δεν θα έχει καμία σχέση με το μοντέλο τού άφρονος καταναλωτισμού που πλασάρει η “Διεθνής του Χρήματος” και που θα τη ζηλεύουν όλες οι άλλες κοινωνίες του πλανήτη.

Και, νομίζω πως θα ήταν (τουλάχιστον) απρέπεια, να μην αναφερθεί το όνομα του μεγάλου αυτού εφευρέτη, ανθρώπου και Έλληνα, που δεν τσέπωσε κάποια δίς που του προσφέρθηκαν για να πουλήσει την πατέντα του στο εξωτερικό, αλλά αποφάσισε να προσπαθήσει να διοχετευθούν τα οφέλη της εφεύρεσης (που αναφέρθηκαν προηγουμένως, σε συντομία) στην Ελληνική κοινωνία.

Μιλάμε για τον ΠΈΤΡΟ ΖΩΓΡΆΦΟ. ΆΞΙΟΣ ΚΆΘΕ ΤΙΜΉΣ!English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese