Το 30% των Ελλήνων θέλει Grexit σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δείχνει πως η πλειοψηφία των πολιτών φοβάται πως το 2016 θα είναι χειρότερο. Ένας στους δύο θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει και ότι θα χρειαστεί να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση χωρίς εκλογές.

Σύμφωνα τα αποτελέσματα της έρευνας της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής το 69,5% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι το 2015 ήταν έτος ελπίδας και απογοήτευσης από την πολιτική, ενώ το 55.1% προβλέπει ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Μάλιστα το 57,7% είναι απαισιόδοξο για την οικονομική του κατάσταση και για το 2016.

Το 50%, δηλαδή ένας στους δύο, θεωρεί ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει και ότι θα χρειαστεί να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, χωρίς νέες εκλογές.

Σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς που πέρασε το 58,7% ψήφισε τα capital controls.

Στην ερώτηση για τα σημαντικότερα πρόσωπα που επηρέασαν τα πράγματα στη χώρα οι πολίτες ψήφισαν σε ποσοστό 70,4% τον Αλέξη Τσίπρα και σε ποσοστό 39,7% τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Το 60,8% είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ, το 10,3% απαντά πως δεν γνωρίζει, δεν απαντά και το 28,9% θέλει το Grexit και την επιστροφή στη δραχμή.

Πηγή ΗμερησίαEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese