Κατηγορίες για αντιαραβικές τρομοκρατικές πράξεις θα απαγγελθούν σήμερα στο Ισραήλ κατά τεσσάρων εβραίων, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.
"Οι τέσσερις κατηγορούνται για βίαιες τρομοκρατικές ενέργειες κατά…

 

Αράβων και της περιουσίας τους", στην υπόθεση του εμπρησμού που οδήγησε στον θάνατο τρία μέλη μίας παλαιστιναικής οικογένειας στη Δυτική Οχθη τον Ιούλιο.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης διευκρινίζει ότι οι δύο κατά των οποίων θα απαγγελθούν κατηγορίες είναι ανήλικοι.

Η πυρκαγιά της 31ης Ιουλίου στη Ντούμα στοίχισε τη ζωή σε ένα μωρό 18 μηνών και στους γονείς του, οι οποίοι υπέκυψαν στα τραύματά τους λίγες ημέρες αργότερα. Οι κατηγορούμενοι πέταξαν εμπρηστικούς μηχανισμούς τα ξημερώματα στο εσωτερικό του μικρού σπιτιού όπου η οικογένεια Νταουάμπσεχ κοιμόταν με τα παράθυρα ανοικτά. Το τέταρτο μέλος της οικογένειας, ένα αγόρι 4 ετών , επέζησε με σοβαρά εγκαύματα.

Συνθήματα που βρέθηκαν επιτόπου, αλλά και μαρτυρίες οδήγησαν τις έρευνες προς εβραίους εξτρεμιστές, οι οποίοι ενδεχομένως προέρχονταν από παρακείμενους παράνομους εβραϊκούς οικισμούς.

Στις αρχές του Δεκεμβρίου οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν τη σύλληψη εβραίων εξτρεμιστών που είχαν σχέση με την πυρκαγιά που αφάνισε την οικογένεια Νταουάμπσεχ, η οποία θεωρείται και ένα από τα αίτια του νέου κύματος βίας που συνεχίζεται από τις αρχές του Οκτωβρίου, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η επίθεση σόκαρε τους Παλαιστίνιους, ενώ προκάλεσε την κατακραυγή και της ισραηλινής κοινής γνώμης και ξύπνησε τους δαίμονες του εβραϊκού εξτρεμισμού σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese