Ξεκίνησαν χθες οι χειμερινές εκπτώσεις σε τέσσερις περιφέρειες της Ιταλίας: Σικελία, Μπαζιλικάτα (κοντά στην Καλαβρία ), Καμπανία -με πρωτεύουσα την Νάπολη- και Βάλλε Ντ΄Αόστα, περιοχή η οποία συνορεύει με την Γαλλία….

 

Σε όλη την υπόλοιπη Ιταλία η έναρξη των εκπτώσεων έχει προγραμματισθεί για τις 5 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εμπορικής ένωσης Confcommercio, κάθε ιταλική οικογένεια πρόκειται να ξοδέψει, κατά μέσο όρο, 346 ευρώ. Συνολικά, αναμένεται να ξοδευθούν, κυρίως για αγορά ενδυμάτων, υποδημάτων και διαφόρων αξεσουάρ, 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ, με αύξηση του 3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015.

Η Confcommercio προσθέτει ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις, φέτος θα «επωφεληθεί» των εκπτώσεων το 55% των ιταλών, ενώ πέρυσι το ανάλογο ποσοστό δεν ξεπέρασε το 51%.

Οι προβλέψεις, τέλος, της ένωσης καταναλωτών Codacons χαρακτηρίζονται, σαφώς, από λιγότερη αισιοδοξία, αφού οι ειδικοί της υπολογίζουν ότι κατά μέσο όρο, κάθε οικογένεια, δεν πρόκειται να ξοδέψει πάνω από 184 ευρώ για αγορές και κυνήγι των διάφορων «ευκαιριών».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese