Ο παραλογισμός και ο θρησκευτικός φόβος προφανώς δεν είναι μόνο φαινόμενο της Ευρώπης…

Ο μουσουλμάνος δήμαρχος του δήμου Μύκης στην Ξάνθη με επίσημο έγγραφό του εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του γιατί σε νηπιαγωγεία του δήμου του, έγιναν εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με Άγιους Βασίληδες.

Ο Τζεμήλ Κάπζα έστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας με το οποίο υποστηρίζει ότι ο δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές γιορτές είναι τα δύο Μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια.

Διαβεβαιώνει δε, ότι σέβεται τις γιορτές των χριστιανών, αλλά υποστηρίζει ότι η θρησκεία τους απαγορεύει τη παρουσία και την επαφή τους με τον Άγιο Βασίλη.

Εν τω μεταξύ στην πόλη Μπολού της Δυτικής Τουρκίας υπερεθνικιστές έφτιαξαν ένα βίντεο στο οποίο ο Αη Βασίλης προσηλυτίζεται στο Ισλάμ.

Στο βίντεο εμφανίζονται γενίτσαροι να καταδιώκουν τον Άγιο πριν αποφασίσει να γίνει μουσουλμάνος μετά από δίκη

Το βίντεο έφτιαξαν τα μέλη του «κόμματος μεγάλη ενότητα» που είναι ενάντια στα Χριστούγεννα και τους εορτασμούς της νέας χρονιάς και τον συσχετισμός των εορτών αυτών με τον Χριστιανισμό, σύμφωνα με την εφημερίδα Today’s Zaman.

Το βίντεο ξεκινά με την καταδίωξη του Άη Βασίλη και την μεταφορά του μπροστά σε Ισλαμικό δικαστήριο.

Εκεί τον ρωτά ο δικαστής γιατί τρέχει και ο Άγιος του απαντά ότι γιορτάζει την γέννηση του Ιησού και έχει πιει μερικά ποτηράκια παραπάνω…

Τότε ο δικαστής φωνάζει δυο ουδέτερους μάρτυρες που λένε ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον τρόπο που γιορτάζει ο Άγιος μιας και δεν πίεζε κανέναν να κάνει κάτι που δεν θέλει

Ο δικαστής τότε αφήνει ελεύθερο τον Αη Βασίλη αλλά όχι πριν μια αλλαγή.

Ο Άγιος που πίστευε ότι οι Τούρκοι είναι βάρβαροι έχει εντυπωσιαστεί τόσο πολύ από την διαβεβαίωση του δικαστή ότι δεν υπάρχει περιθώριο για βαρβαρότητες στο Ισλάμ, που αποφασίζει να προσηλυτιστεί στο Ισλάμ και να γίνει μουσουλμάνος.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese