«Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει τα όπλα» στις διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό, διαμηνύει ο υπουργός… Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι στόχος της είναι να οικοδομήσει «συμμαχίες στον ευρωπαϊκό χώρο, που θα μας επιτρέψουν να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις».

Ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει, με συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, πως η σχέση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. δοκιμάστηκε στην πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης με θετικά αποτελέσματα και δηλώνει ότι δεν φοβάται διαφοροποίηση στο επίπεδο της κοινοβουλευτικής ομάδας στα επόμενα νομοσχέδια.

Ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι στόχος παραμένει η οικοδόμηση «συμμαχιών στων ευρωπαϊκό χώρο, που θα μας επιτρέψουν να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις».

Αναφερόμενος στα σενάρια διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι “δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Το πιο σημαντικό στην παρούσα φάση είναι η συναίνεση της κοινωνίας, από αυτήν έχει ανάγκη η κυβέρνηση, σε αυτό το πεδίο θα κριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έλεγα δε ότι το διάστημα από τις εκλογές μέχρι σήμερα μάλλον έχει μεγαλώσει η απόσταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι”.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese