Στην εκτέλεση της ηγετικής φυσιογνωμίας των σιιτών, του σεΐχη Νιμρ αλ Νιμρ προχώρησε η Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Ο σεΐχης ήταν ανάμεσα στα 47 άτομα που είχαν καταδικαστεί για…

 

τρομοκρατία, καθώς στήριξαν ανοιχτά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2011 στην ανατολική επαρχία της χώρας, που διαμένει η πλειονότητα των σιιτών της Σαουδικής Αραβίας.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις του Μπαχρέιν έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον πολλών δεκάδων ανθρώπων που διαδήλωναν κατά της εκτέλεσης του σιίτη κληρικού, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Διαδηλωτές που κρατούσαν στα χέρια τους φωτογραφίες του ιερωμένου, Νιμρ αλ Νιμρ, ήρθαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης στο Αμπού Σάιμπα, ένα χωριό με σιιτικό πληθυσμό, που βρίσκεται δυτικά της πρωτεύουσας Μανάμα.

Ακτιβιστές κάλεσαν τους πολίτες να κατακλύσουν τους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την εκτέλεση του επιφανούς ιερωμένου στο σουνιτικό βασίλειο, μια ένδειξη πιθανόν ότι ο θάνατος του Νιμρ μπορεί να πυροδοτήσει νέες διαθρησκευτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese