Αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι οι ευχές, όσο και αν ζεσταίνουν, δεν αρκούν αφήνει ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζοντας ότι «οι λύσεις δεν θα βγουν από καπέλα των περιφερόμενων μάγων». Σε άρθρο του στον «Ελεύθερο Τύπο», ο επικεφαλής…

 

του Ποταμιού καλεί τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να συνεργαστούν και να κινητοποιηθούν πάνω σε ένα πραγματικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

«Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με την απίστευτη σκληρότητα των διαψεύσεων», επισημαίνει και υπογραμμίζει πως τώρα είναι η πιο κρίσιμη στιγμή και για την ύπαρξη του Ποταμιού. «Θα φανεί αν μπορούμε να δικαιώσουμε την παρουσία μας. Θα αποδείξουμε πως είχαμε δίκιο όταν πήραμε την απόφαση να συστρατευθούμε και να φτιάξουμε αυτό το Κίνημα. Γι’ αυτή τη δύσκολη ώρα δημιουργήθηκε το Ποτάμι. Για την πιο κρίσιμη στιγμή, που όλα μοιάζουν αδιέξοδα και οι ανέξοδες υποσχέσεις κατέρρευσαν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Θέτει μάλιστα τους εξής στόχους για το 2016:

Κίνητρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κάθε μήνα.
Μείωση των αχρείαστων και σπάταλων κρατικών δαπανών κάθε μήνα.
Νέο ασφαλιστικό που θα νοιάζεται για τη νέα γενιά και τους ανθρώπους της παραγωγής.
Να δώσουμε από φέτος περισσότερα χρήματα στην έρευνα και την Παιδεία.
Να επιβάλουμε σε συνεργασία με τις άλλες χώρες του Νότου μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική για τους πρόσφυγες, χωρίς χώρες-παρίες και «αποθήκες».
Νέο εκλογικό σύστημα πιο αναλογικό και πιο αντιπροσωπευτικό και αλλαγές στο Σύνταγμα για να φέρουμε το πολιτικό σύστημα πιο κοντά στον πολίτη.
Να συμπαρασταθούμε στους ηγέτες της Κύπρου για την λύση του Κυπριακού με τους όρους που οι ίδιοι οι Κύπριοι θα επιλέξουν.

«Καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να αγωνιστούν για να έρθουν ξανά ημέρες προκοπής και υπερηφάνειας για τη χώρα μας», καταλήγει.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese