Οι τρεις τελευταίοι ύποπτοι, που είχαν τεθεί υπό κράτηση χθες, Πέμπτη, στο πλαίσιο της έρευνας για τις απειλές επιθέσεων στις Βρυξέλλες στη διάρκεια των γιορτών του τέλους της χρονιάς, αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, ανακοίνωσε…

 

η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

"Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη στις Βρυξέλλες για τις απειλές επιθέσεων που θα είχαν στόχο εμβληματικά σημεία της πρωτεύουσας, τα τρία τελευταία πρόσωπα που είχαν τεθεί υπό κράτηση απελευθερώθηκαν αφου ανακρίθηκαν", διευκρίνισε η εισαγγελία στην ανακοίνωσή της.

Αργά χθες το απόγευμα η εισαγγελία είχε ανακοινώσει την απελευθέρωση άλλων τριών προσώπων που είχαν συλληφθεί νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Αντίθετα παρατάθηκε κατά έναν μήνα η προφυλάκιση δύο προσώπων, σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν την Τρίτη κατηγορίες στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής.

Ο πρώτος, ο Σαΐντ Σ., ένας 30χρονος Βέλγος, κατηγορείται για "απειλές επίθεσης, συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής ομάδας ως ιθύνων και στρατολόγηση με στόχο τη διάπραξη τρομοκρατικών αδικημάτων, ως αυτουρός ή συναυτουργός".

Ο δεύτερος, ο Μοχάμεντ Κ., ηλικίας 27 ετών, κατηγορείται για "απειλές επίθεσης και για συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής ομάδας, ως αυτουργός ή συναυτουργός".

Οι δικηγόροι τους είπαν ότι ονομάζονται Σαΐντ Σαουτί και Μοχαμέντ Καράι. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί, σύμφωνα πάντα με τους δικηγόρους τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese