Με τσουχτερό κρύο και χιόνια στα ορεινά υποδέχθηκε και η Κρήτη το 2016. Ήρθε η πρώτη ημέρα του νέου έτους με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από… 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου – σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ – και παροδικές βροχοπτώσεις ή και χιονόνερο ενώ στα ορεινά θα κυριαρχήσει το χιόνι.

Από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να σημειωθεί μία μικρή άνοδος στη θερμοκρασία η οποία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Σε επιφυλακή οι αρχές

Σε πλήρη επιφυλακή παραμένουν οι αρχές, οι δήμοι και η Περιφέρεια Κρήτης, με κύριο μέλημα να αντιμετωπιστούν τα όποιας φύσεως προβλήματα προκύψουν από την κακοκαιρία, αλλά και να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί, προκειμένου να μην αποκλειστούν χωριά και οικισμοί.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κινούνται στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο του νησιού, ενώ οι αρχές συνιστούν να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις καθώς υπάρχει ο κίνδυσμος για αποκλεισμό στα χιόνια.

Μάλιστα, χθες μία οικογένεια από το Ηράκλειο εγκλωβίστηκε στο δάσος του Ρούβα εξαιτίας του χιονιά με την Πυροσβεστική να ολοκληρώνει με επιτυχία την επιχείρηση του απεγκλωβισμού.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, το σημαντικότερο πρόβλημα που είχε προκύψει από την κακοκαιρία ήταν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε περιοχές του δήμου Γόρτυνας, όπως στην Αγία Βαρβάρα και τον Άγιο Θωμά, αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου. Οι κάτοικοι περιοχών του Άη Γιάννη και ιδιαίτερα των ανατολικών, έμειναν χωρίς ηλεκτρικό και θέρμανση για πολλές ώρες , λόγω βλάβης, την οποία συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τα χιονισμένα Ανώγεια και είναι από την anogi.grEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese