Η κίνηση των οχημάτων, πάνω σε χιόνι ή πάγο είναι μία κατάσταση εξαιρετική επικίνδυνη και γι αυτό το λόγο θα πρέπει οι οδηγοί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα…
Έτσι, ο μοναδικός τρόπος ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν ασφαλείς μετακινήσεις, είναι η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων στους τροχούς του οχήματος…Σε ποιους τροχούς;Το σετ αντιολισθητικών αλυσίδων προορίζεται για δύο τροχούς.

Εμείς θα πρέπει να τις τοποθετούμε πάντοτε στους κινητήριους τροχούς, εκτός από τα τετρακίνητα οχήματα, όπου καλό είναι να τις τοποθετούμε στους εμπρός. Επίσης, μετά την τοποθέτηση, η ταχύτητα με την οποία κινείται το όχημα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα μικρή.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Προειδοποιητικό τρίγωνο

Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία, θα πρέπει να σταθμεύσουμε το αυτοκίνητό μας στην άκρη του οδοστρώματος και να τοποθετήσουμε το απαραίτητο προειδοποιητικό τρίγωνο σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων πίσω από το αυτοκίνητό μας (άρθρο 29 παράγραφος 3 του Κ.Ο.Κ.), ώστε να προειδοποιήσουμε τους διερχόμενους οδηγούς.

Πως να τοποθετήσετε τις αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητό σας

Βήμα 1ο

Πρώτα πρέπει να φορέσουμε ένα ζευγάρι γάντια, ώστε να προστατεύσουμε τα χέρια μας από το κρύο και διάφορα χτυπήματα. Στη συνέχεια απλώνουμε τις αλυσίδες πίσω από τον τροχό.

Βήμα 2ο

Μετά θα πρέπει να πιάσουμε τις δύο άκρες του κεντρικού σωλήνα και να τις ενώσουμε στο άνω άκρο του τροχού, τραβώντας τες με δύναμη.

Βήμα 3ο

Στη συνέχεια ενώνουμε το άκρο της αλυσίδας στο άνω τμήμα, ώστε να καλυφθεί η πάνω περίμετρος του τροχού.

Βήμα 4ο

Τραβάμε με δύναμη το γάντζο, ώστε να τεντωθεί η αλυσίδα γύρο από τον τροχό και τον περνάμε μέσα από το πλαστικό σε σχήμα U, που βρίσκεται στο κάτω μέρος.

Βήμα 5ο

Ενώνουμε το γάντζο στο πάνω μέρος του τροχού σε τέτοιο σημείο, ώστε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο τεντωμένος. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και κινούμαστε για λίγα μέτρα, ώστε να “πατήσει” η αλυσίδα στο ελαστικό. Τέλος, ξανατραβάμε το γάντζο για να μαζέψουμε τα μπόσικα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese