Ως «προσωπική πρωτοβουλία» χαρακτηρίζουν…
κυβερνητικά στελέχη τα εγκώμια Παππά, Φλαμπουράρη, Μάρδα για τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων – Για οικουμενική με τενχοκράτες επιμένει ο κ. Λεβέντης

Το φλερτ κυβερνητικών στελεχών με τον Βασίλη Λεβέντη και η πολιτική σπέκουλα του αρχηγού των Κεντρώων, προκαλούν εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου που διαρρέει πια ότι δεν υπάρχει σχέδιο προσέγγισης και ζητά να σταματήσουν οι σχετικές δηλώσεις και αναφορές.

Το Μέγαρο Μαξίμου από τη μία θέλει να διατηρεί ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Λεβέντη, από την άλλη διαψεύδει τα σχετικά σενάρια. Μετά μάλιστα τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των Κεντρώων, συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου έλεγαν ότι τα στελέχη που επανέφεραν το θέμα ενήργησαν με προσωπική πρωτοβουλία. Έλεγαν δε ότι «δεν θα κάνουμε τον κ. Λεβέντη ρυθμιστή της πολιτικής ζωής». Το άνοιγμα στον κ. Λεβέντη έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια πολλών στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι δεν έχουν ξεχάσει «τις εκπομές του κ. Λεβέντη όταν ήταν εκτός Βουλής, για τις οποίες όπως λένε, ότι κινούνταν στα όρια της γραφικότητας». Ήταν αυτοί οι βουλευτές που εξέφρασε ο πρωθυπουργός όταν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για «δημαγωγικό συνοθύλευμα». Η συντήρηση όμως του θέματος παράγει αρνητικά αποτελέσματα για τον επιπλέον λόγο ότι εκπέμπει μηνύματα ανασφάλειας και ηττοπάθειας από την πλευρά της ηγεσίας. Εάν η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής και οι κόκκινες γραμμές για το ασφαλιστικό τηρηθούν, τότε τι νόημα έχει το φλέρτ με τον κ. Λεβέντη, λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πράγματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επιδείνωσαν οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Λεβέντη ο οποίος ανακάτεψε συνολικά την πολιτική σούπα. Κατ αρχήν αρνήθηκε μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Αν κάνω τη βλακώδη συναλλαγή και δώσω ψήφο στον κύριο Τσίπρα, θα έχω καταρρακώσει τα οράματα της νεολαίας που μας ψήφισε», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ενώ είπε ότι «ο λαός και η νεολαία θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας», πρόσθεσε ότι μια τέτοια κυβέρνηση έχει νόημα αν συμμετάσχουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων, γιατί, όπως υποστήριξε, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν είναι σοβαρά κόμματα και βρίζουν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρενέβη όμως και στα της ΝΔ λέγοντας ότι θα προτιμούσε να εκλεγεί αρχηγός στη ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, γιατί ο Κώστας Καραμανλής που τον στηρίζει και διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με τον Πάνο Καμμένο, ευνοεί μια κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα συμμετάσχει η ΝΔ του κυρίου Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα δε με τον κύριο Λεβέντη, αν ο Κώστας Καραμανλής πει στον Πάνο Καμμένο να βγει από την κυβέρνηση για να διευκολύνει τις εξελίξεις και να μπει στην κυβέρνηση η ΝΔ, εκείνος θα το πράξει.

Η συγκρατημένη αντίδραση των ΑΝΕΛ πάντως επιβεβαιώνει ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης δεν θέλουν να κόψουν τις γέφυρες με τον κ. Λεβέντη: «Αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός. Ο κύριος Καμμένος διατηρεί σχέσεις με τον κύριο Καραμανλή, γιατί είχαν συνεργαστεί στην κυβέρνησή του, αλλά δεν υπάρχουν τέτοιες υποδείξεις από τον κ. Καραμανλή προς τον κ. Καμμένο. Ο κύριος Λεβέντης θέλει να μπει σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα, αλλά δεν τίθεται θέμα οικουμενικής», σχολίασε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese