«Εφέτος τα Χριστούγεννα ορισμένοι μου έκαναν πλάκα. Μου έστειλαν ως… χριστουγεννιάτικα δώρα κρασιά, πολλά κρασιά αλλά κανένα από τα δικά μου. Τι; Νομίζουν ότι θα τα πιω;». Αυτό είναι το χριστουγεννιάτικο παράπονο του δημάρχου Θεσσαλονίκης και κρασοπαραγωγού Ι. Μπουτάρη, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη».

Όπως σημειώνει η στήλη του «Βήματος», ο κ. Μπουτάρης εισπράττει μεν δώρα ως δήμαρχος, αλλά κάνει δώρα «μόνον και όποτε γουστάρω», όπως λέει.

Αλλά τώρα που τελειώνει ο χρόνος ο κ. Μπουτάρης κάτι είχε να πει και για την κυβέρνηση και για τον Πρωθυπουργό. Παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «καφενείο» και «για γέλια», λέει ότι εάν ο Αλ. Τσίπρας καταφέρει να περάσει τις αξιολογήσεις που έρχονται, τότε θα κυβερνά για δύο ακόμα τετραετίες: «Ο κόσμος τον πιστεύει γιατί πουλάει ελπίδα». Και κάτι ακόμα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών: «Αφού υπάρχουν γυναίκες αξιωματικοί, γιατί να μην υπάρχουν και γυναίκες φαντάροι», λέει, αλλά, όπως συμπληρώνει «δεν με πολυενδιαφέρει το θέμα».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese