«Σκηνικό» που επιβεβαιώνει τα… γραφόμενα του PatrasTimes.gr τείνει να δημιουργηθεί στα νοσοκομεία της Πάτρας, αφού σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, οι διοικητές τους θα τοποθετηθούν με βάση κομματικά κριτήρια και ύστερα από σχετική εισήγηση της Νομαρχιακής Επιτροπής προς το Υπουργείο Υγείας.

Ως φαίνεται, η τωρινή κυβέρνηση ακολουθεί τα βήματα των προηγούμενων, όπου διόριζαν σε κρατικές θέσεις τα δικά τους παιδιά όταν αναλάμβαναν τα ηνία της χώρας.

Ποια ονόματα ακούγονται

Σύμφωνα με πληροφορίες για την θέση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου στο Ρίο προτείνεται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, γιατρός και πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών “Άγιος Ανδρέας” ο Γιάννης Λύχρος, γνωστός πνευμονολόγος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την θέση του Διοικητή του Καραμανδανείου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Λάμπρου.

Επισπροσθέτως, χθες αναρτήθηκε η προκήρυξη για τις θέσεις των Διοικητών των Νοσοκομείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ 15ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Πρακτικές που θυμίζουν την τακτική προηγούμενων κυβερνήσεων, αν και… προεκλογικά μνημονεύονταν ως απεχθείς, φαίνεται πως χρησιμοποιεί πλέον και η νέα κυβέρνηση του τόπου, όσον αφορά στο διορισμό Διοικητών Νοσοκομείων.

Σε επίπεδο Αχαϊας, η αξιολόγηση των Διοικητών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων έχει διεκπεραιωθεί, ενώ ούτε ένας δεν θα παραμείνει στη θέση του, αφού έχουν κιόλας παυθεί.

Με το πέρας της αξιολόγησης ξεκίνησε η κατάθεση των βιογραφικών από ενδιαφερόμενους, με τη διαδικασία ορισμού να τοποθετείται χρονικά μέσα στον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, ο κομματικός μηχανισμός φαίνεται πως θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις και στις τοποθετήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας ήδη ετοιμάζει λίστα προτεινόμενων υποψηφίων προς τον Υπουργό Υγείας, ενώ δεν είναι και λίγες οι αυτοπροτάσεις πολιτικών προσώπων που ανήκουν στο Κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ενδιαφέρον για μία θέση Διοικητή ή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε νοσοκομείο της Πάτρας είναι ήδη μεγάλο, με τα… τηλέφωνα να έχουν πάρει “φωτιά”.

Θυμίζουμε πως οι ως άνω πρακτικές ακολουθήθηκαν κατά κόρων τα προηγούμενα χρόνια από τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που τοποθετούσαν στις διοικήσεις πρόσωπα εμπιστοσύνης τους, που προέρχονταν ασφαλώς από τον κομματικό ιστό.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese