Πλήθος συγκεντρώνεται έξω από τζαμί στην Ινδονησία για να παρακολουθήσει…
το δημόσιο μαστίγωμα μιας γυναίκας. Οι κραυγές της προκαλούν ανατριχίλα. Το παράπτωμά της είναι το βρέθηκε «κοντά» σε έναν άνδρα με τον οποίο δεν είναι παντρεμένη.

Η Nur Elita οδηγήθηκε στο προαύλιο του τεμένους Baiturrahumim στην περιοχή Banda Aceh επειδή παραβίασε την αυστηρή σαρία με το να έχει «τρυφερή συμπεριφορά», όπως κατηγορείται, προς έναν συμφοιτητή της στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τη σαρία, άνδρες και γυναίκες που δεν είναι παντρεμένοι δεν επιτρέπεται να έρχονται πολύ κοντά. Σε αντίθετη περίπτωση προβλέπεται δημόσιος ραβδισμός.

Εν μέσω ζητωκραυγών από το πλήθος, η γυναίκα εξαναγκάστηκε να γονατίσει ενώ ένας άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του τη μαστίγωνε.

Τελικά την απομάκρυναν, διπλωμένη από τον πόνο, μετά την ολοκλήρωση της τιμωρίας της, και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Ακολούθησε το μαστίγωμα του άνδρα με τον οποίο κατηγορείται πως βρέθηκε πιο κοντά από ό,τι θα έπρεπε, ο οποίος έπρεπε να στέκεται όρθιος την ώρα που τον μαστίγωναν, αλλά κι ακόμα τεσσάρων ανδρών που κρίθηκαν ένοχοι για τζόγο.

Πριν το δημόσιο μαστίγωμα ο δήμαρχος προειδοποίησε το συγκεντρωμένο πλήθος πως ήταν ένα μάθημα για όλους.

Η επαρχία Banda Aceh είναι η μόνη σε όλη την Ινδονησία που εφαρμόζει τον ισλαμικό νόμο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese