Κι όμως συνέβη και αυτό. Όπως ακούσαμε στον ΣΚΑΙ, Έλληνες κάτοικοι του Λονδίνου, ντρέπονται να… φέρουν φίλους τους να δουν την Αρχαία Ολυμπία! Η περιοχή παραμένει εδώ και μήνες ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Οι εικόνες είναι τραγικές και οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης ακόμη παλεύουν να βρουν τη λύση.

Το θέαμα έχει “ταξιδέψει” παντού μέσω του διαδικτύου και οι τουρίστες φαίνεται να αλλάζουν τα σχέδιά τους για έναν από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο!

Το πρόβλημα με τα απορρίμματα στον Πύργο και την ευρύτερη περιοχή, εντείνεται.

Σήμερα επισκέπτεται την περιοχή ο Π. Κουρουμπλής ο οποίος θα συναντηθεί με αυτοδιοικητικούς, φορείς και παράγοντες της περιοχής σε μια ακόμη προσπάθεια να αναζητηθεί λύση.

Πιο συγκεκριμένα, στον Πύργο Ηλείας θα βρεθεί σήμερα Τρίτη 29 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει χθες το πρωί το tempo24.gr, έπειτα από την πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Ο κ. Κουρουμπλής θα επισκεφθεί την πόλη του Πύργου, συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευάγγελο Καπετάνιο.

Κατά την επίσκεψή του ο Υπουργός θα ενημερώσει για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί ώστε να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων του Νομού Ηλείας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υπουργού έχει ως ακολούθως:

11:30 π.μ. : Επίσκεψη στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα, του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Διονυσίου Παναγιωτόπουλου, του Δημάρχου Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή και του Δημάρχου Ίλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.

12:00 π.μ. : Ευρεία σύσκεψη με τους προαναφερόμενους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής και τη συμμετοχή όλων των βουλευτών και δημάρχων του νομού, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου.

Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, όπου ο Υπουργός θα ενημερώσει διεξοδικά για τις αποφάσεις του Υπουργείου αναφορικά με το σοβαρό αυτό ζήτημα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese