John F Kennedy, Marlon Brando, Muammar Gaddafi, Αριστοτέλης Ωνάσης φέρεται να ήταν ορισμένοι από τους πελάτες της Fernande Grudet γνωστή ως Madame Claude, της θρυλικής Γαλλίδας προαγωγού, που πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 92 ετών…
Το κύκλωμά της, στο οποίο πέρασαν πάνω από 500 νεαρές γυναίκες – μανεκέν, ηθοποιοί ή τραγουδίστριες βρίσκονταν ανάμεσά τους- είχε ως πελάτες διάσημους πολιτικούς της εποχής, τραπεζίτες, εκδότες, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες.

Η Madame Claude επέλεγε τα κορίτσια της από το πανεπιστήμιο της Σορβόνης αλλά και από τις πασαρέλες του Christian Dior. Είχε εμμονή με την ομορφιά, αφού, όπως έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή της, η ίδια ήταν μάλλον άσχημη στα νιάτα της. Στο πρώτο τους ραντεβού μαζί της, τα κορίτσια, που συνήθως ήταν μοντέλα και Σκανδιναβές, έπρεπε να αδειάσουν την τσάντα τους. Αν είχαν μέσα οτιδήποτε άχρηστο, τις έδιωχνε. Το ίδιο ίσχυε και αν φορούσαν φθαρμένα παπούτσια.

Από τις 20 κοπέλες που εμφανίζονταν για να πιάσουν δουλειά, εκείνη κρατούσε μόνο τη μία, την καλύτερη, η οποία έπρεπε να συνδυάζει ομορφιά, εξυπνάδα και «κρεβάτι». Όσο για τις τιμές; Το 1977 η τιμή ήταν περίπου στα 180 ευρώ για ένα απόγευμα, 370 για ένα βράδυ (20:00 με 02:00) και 600 ευρώ για μια ολόκληρη ημέρα. Οι τιμές για τα Σαββατοκύριακα για τα 400 κορίτσια του οίκου ήταν διαπραγματεύσιμες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το σπίτι της Madame Claude, είχε επισκεφθεί, όμως και ο John F Kennedy, πρώτος σύζυγος της Jackie η οποία στη συνέχεια παντρεύτηκε τον Αριστοτέλη Ωνάση. Η βρετανική εφημερίδα γράφει ότι ο Kennedy είχε ζητήσει μια κοπέλα που να μοιάζει στην Jackie αλλά να είναι πιο “καυτή”.

Ανάμεσα στο πλούσιο πελατολόγιο της ήταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο οποίος φέρεται να είχε επισκεφθεί τον οίκο ανοχής μαζί με την τότε σύντροφό του, Μαρία Κάλλας.

“Οι απαιτήσεις τους ήταν τόσο αρρωστημένες, που με έκαναν να κοκκινίσω” είχε πει η Madame Claude, όταν αποφασίσε να γράψει ένα βιβλίο, το οποίο όμως τελικά δεν βρήκε πρόθυμο εκδότη.

Η Madame Claude κυνηγήθηκε τότε από τις φορολογικές υπηρεσίες και αναγκάστηκε να εξοριστεί στις ΗΠΑ. Εκεί δημιούργησε αμέσως ένα νέο κύκλωμα με “κοριτσια – συνοδούς”,αλλά συνελήφθη το 1992 για φορολογικά παραπτώματα και μπήκε φυλακή στο Fleury-Mérogis, στη Γαλλία.

Η Βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η Madame Claude προσπάθησε να στρατολογήσει ακόμα και την Joan Collins. Στα απομνημονεύματά της του 1997, η Βρετανίδα ηθοποιός θυμάται: “Η Madame Claude μού είπε: “Ο άντρας σου δεν χρειάζεται να μάθει τίποτα και θα μπορείς να βγάλεις και το χαρτζιλίκι σου”. Επισήμως, πάντως, η Madame Claude είχε ανοίξει επιχείρηση με γλυκά, ένα από τα οποία ονομαζόταν “πηγή της αγάπης”.

Δύσκολα βέβαια θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι τα παρασκεύαζε η ίδια αφού είχε παραδεχτεί ότι “υπάρχουν δύο τρόποι για να βγάλει κανείς λεφτά. Το φαγητό και το σεξ. Δεν υπήρξα όμως ποτέ καλή στην κουζίνα”. Πάντως η ίδια φέρεται να απεχθανόταν τις “στενες επαφές”, παρότι παντρεύτηκε δύο φορές. Δεν ζούσε, όμως, με κανέναν από τους συζύγους της και αρνιόταν ότι ήταν παθιασμένη. “Παθιάστηκα μια φορά στα 30 μου χρόνια και ήταν λάθος”. Ισχυρίζεται ότι δεν το επανέλαβε ποτέ. Η διάσημη μαστροπός επέστρεψε το 2000 στη Γαλλία, όπου εξέτισε σύντομη ποινή κάθειρξης για τα φορολογικά της αδικήματα.

Πολλά από τα κορίτσια της παντρεύτηκαν αργότερα αριστοκράτες και πολιτικούς.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese