Το προσωπικό ενός κολεγίου των Βρυξελλών όπου φοιτούσε ένας από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι είχε διακρίνει ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης του… σπουδαστή, όμως η αστυνομία δεν ενημερώθηκε ποτέ για αυτά τα ανησυχητικά σημάδια. Αυτό υποστηρίζουν πολλά βελγικά μέσα ενημέρωσης για τον 20χρονο Μπιλάλ Χάφντι, ο οποίος ήταν ένας από τους καμικάζι στην επίθεση στο Stade de France το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου. Ο 20χρνος Μπιλάλ Χαντφί είχε γαλλική υπηκοότητα όμως γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βέλγιο, μέχρι που έφυγε για τη Συρία. 

 Ο Μπιλάλ Χάφντι φοιτούσε στο κολέγιο Ανεσένς-Φουνκ των Βρυξελλών μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν διέκοψε τις σπουδές του για να πάει στη Συρία, γράφουν οι εφημερίδες De Morgen και Het Laaste Nieuws. Σύμφωνα με το πρακτορείο Belga, οι καθηγητές του Χάφντι ανησυχούσαν από τις απόψεις που εξέφραζε ο σπουδαστής και κυρίως για τα σχόλια που έκανε μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, όπου σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι. Ο σπουδαστής κλήθηκε να συζητήσει με τον διευθυντή για το θέμα και στις 27 Απριλίου η διεύθυνση του κολεγίου ενημέρωσε τις εκπαιδευτικές αρχές για τη μετάβασή του στη Συρία. Ωστόσο, αυτή η πληροφορία δεν έφτασε ποτέ στην αστυνομία. Μολονότι το όνομα του Χάφντι περιλαμβανόταν στον κατάλογο των 800 υπόπτων που έχει συντάξει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου, η προειδοποίηση του σχολείου του δεν έγινε γνωστή παρά μόνο μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου. 
 Στις 17 Φεβρουαρίου, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Τουρκίας διαπίστωσαν ότι είχε εξαφανιστεί από το ξενοδοχείο της Αττάλειας όπου είχε φτάσει δύο ημέρες νωρίτερα ως τουρίστας, για διακοπές μίας εβδομάδας. Τα προσωπικά του αντικείμενα βρέθηκαν στο δωμάτιό του και οι αρχές δεν είχαν καμία αμφιβολία ότι πέρασε στη Συρία. Από την ανάλυση των γραφομένων του Χάφντι στη σελίδα του στο Facebook διαπιστώνεται μια πολύ γρήγορη αλλαγή των αντιλήψεών του το 2015, σε σύγκριση με όσα έγραφε μεταξύ 2011-14. Μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες ανέφερε ότι την παραμονή των επιθέσεων ταξίδεψε στο Παρίσι με το ίδιο αυτοκίνητο όπου επέβαιναν δύο άλλοι βομβιστές αυτοκτονίας, οι Γάλλοι Σαμί Αμιμούρ και Ομάρ Ισμαήλ Μοστεφαΐ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese