Έχετε φτάσει σε σημείο να χρησιμοποιείτε αρκετές εφαρμογές για να μείνετε σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά σας; Θέλετε να…
απαλαγείτε οριστικά από κάποιες από αυτές;

Ωστόσο, ακόμη και αν τις διαγράψετε από το κινητό ή το tablet σας, αυτό δεν σημαίνει πως έχετε οριστικά διαγράψει και το λογαριασμό σας από τους server πίσω από τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Εκείνοι, λοιπόν, που χρησιμοποιούν την εφαρμογή του WhatsApp και δεν σκοπεύουν να τη χρησιμοποιήσουν για πολύ καιρό, αναρωτιούνται αν μπορεί να διαγραφεί ο λογαριασμός τους οριστικά και κάθε περιεχόμενο που μπορεί να έχουν αποθηκεύσει εντός της εφαρμογής.

Σε αυτό τον οδηγό, σας παραθέτουμε βήμα προς βήμα, τον τρόπο με τον οποίο θα διαγράψετε το λογαριασμό σας από το WhatsApp, θα σας ενημερώσουμε για το τι ακριβώς συμβαίνει στα δεδομένα σας μετά τη διαγραφή του λογαριασμού σας, ενώ ,τέλος, θα σας δείξουμε πως μπορείτε να απενεργοποιήσετε εκ νέου το λογαριασμό σας και να ανακτήσετε τα δεδομένα και τις συνομιλίες σας.

Πριν προχωρήσουμε με τον οδηγό, να σας ενημερώσουμε πως η διαγραφή του λογαριασμού θα πρέπει να γίνει από εσάς τους ίδιους, καθώς η εταιρεία πίσω από το WhatsApp, δεν μπορεί να προχωρήσει σε διαγραφή λογαριασμών προς το παρόν.

Και μην ξεχνάτε να αναβαθμίσετε την εφαρμογή πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Τι συμβαίνει στα δεδομένα σας όταν διαγράφετε το λογαριασμό σας από το WhatsApp;

Όταν διαγράφετε το λογαριασμό σας από το WhatsApp, τα ακόλουθα συμβαίνουν:

• Ο αριθμός τηλεφώνου σας δεν είναι πλέον συνδεδεμένος με κάποιο λογαριασμό WhatsApp
• Ο λογαριασμός σας αφαιρείται από τη λίστα αγαπημένων του WhatsApp των φίλων σας
• Ο λογαριασμός σας διαγράφεται από όλα τα WhatsApp Groups
• Οι συνομιλίες και τα περιεχόμενα σας εντός της εφαρμογής θα διαγραφούν
• Τα στοιχεία πληρωμής αφαιρούνται από τους server του WhatsApp

Έχετε κατά νου πως πάντα μπορείτε να ενεργοποιήσετε εκ νέου το λογαριασμό σας στο WhatsApp, κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον χρησιμοποιώντας τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου, ωστόσο καλό είναι να μην ξεχάσετε να κάνετε δημιουργία κάποιου αντιγράφου ασφαλείας πριν διαγράψετε την εφαρμογή και το λογαριασμό σας.

Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας των συνομιλιών και των περιεχομένων σας;

Εαν σκέφτεστε κάποια στιγμή να ενεργοποιήσετε εκ νέου το λογαριασμό σας στο WhatsApp, μην παραλείψετε να κρατήσετε κάποιο αντίγραφο ασφαλείας των συνομιλιών και των περιεχομένων σας, πριν τη διαγραφή του λογαριασμού σας (WhatsApp Settings → Chats and Calls → Chat Backup → Back Up Now).

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή αυτόματης δημιουργίας αντίγραφου ασφαλείας, πατώντας στην επιλογή Auto Backup και επιλέγοντας στη συνέχεια τη συχνότητα με την οποία θα επιθυμούσατε να κρατάτε το αντίγραφο ασφαλείας.

Προς γνώση σας, το αντίγραφο ασφαλείας του WhatsApp αποθηκεύεται στο iCloud ή στο iTunes, ως μέρος του πλήρους αντιγράφου της συσκευής σας.

Θα έχετε τη δυνατότητα να επαναφέρετε το αποθηκευμένο αντίγραφο ασφαλείας μετά την εκ νέου ενεργοποίηση της υπηρεσίας με τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου. Δεν θα είναι δυνατό να επαναφέρετε τις συνομιλίες που είναι αποθηκευμένες με άλλον αριθμό τηλεφώνου.

Το χαρακτηριστικό διατήρησης αντιγράφων ασφαλείας απαιτεί iOS 5.1 ή μεταγενέστερο, καθώς και ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο στο iCloud και στο iPhone. Οι χρήστες iOS 7 θα πρέπει να κάνουν sign in στο iCloud (Settings → iCloud). Οι χρήστες iOS 8 και μετά, θα πρέπει να έχουν την εξής ρύθμιση Settings → iCloud → iCloud Drive στο ΟΝ.

Πώς να διαγράψετε μόνιμα τον λογαριασμό σας από το WhatsApp;

1. Ανοίξτε την εφαρμογή WhatsApp
2. Πατήστε στην καρτέλα των ρυθμίσεων και μεταβείτε στο τομέα Account
3. Επιλέξτε το Delete My Account
4. Εισάγετε τον αριθμό τηλεφώνου σας για να προχωρήσετε
5. Τελειώστε τη διαδικασία πατώντας στην επιλογή Delete My Account στο κάτω μέρος της οθόνης
6. Μπορείτε πλέον να διαγράψετε την εφαρμογή WhatsApp από το iPhone σας

Πώς να ενεργοποιήσετε εκ νέου το λογαριασμό σας στο WhatsApp;

1. Ανοίξτε την εφαρμογή WhatsApp
2. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να κάνετε register τον αριθμό τηλεφώνου σας με την υπηρεσία. Θα λάβετε έναν 6-ψήφιο κωδικό επιβεβαίωσης μέσω SMS για να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας

Tip: H εφαρμογή WhatsApp δεν υποστηρίζεται από iPad, iPod touch και iPhone τα οποία έχουν γίνει JailBreak.

Πώς να επαναφέρετε τις συνομιλίες σας και τα περιεχόμενα από κάποιο αντίγραφο ασφαλείας του WhatsApp;

1. Κάνετε λήψη της εφαρμογής μέσω του App Store και ανοίξτε την εφαρμογή στο iPhone σας
2. Εφόσον επιβεβαιώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη, οι οποίες θα σας καθοδηγήσουν για την επαναφορά του αντίγραφου ασφαλείας των συνομιλιών σας.

Ο αριθμός τηλεφώνου που έχει χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση του αντιγράφου ασφαλείας, θα πρέπει να είναι ίδιος με αυτόν που θα χρησιμοποιηθεί για την επαναφορά του αντίγραφου ασφαλείας. Με άλλα λόγια, δεν μπορείτε να επαναφέρετε το ιστορικό συνομιλιών σας από κάποιο άλλο λογαριασμό που έχετε στο WhatsApp.

Πηγή