Η Ρωσική Αεροπορία ξεκλήρισε την ισλαμιστική οργάνωση Jaysh al-Islam καθώς… ο Zahran Aloush σκοτώθηκε μαζί με 13 διοικητές της και 6 διοικητές των οργανώσεων Ahrar ash-Sham και Faylaq al-Rahman κατά τη διάρκεια συνάντησης τους στο αρχηγείο τους στη Δαμασκό, στην περιοχή Utaya βόρεια της αεροπορικής βάσης Marj al-Sultan ενώ σε χάρτες και βίντεο που θα δείτε drone επιτηρούν τα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ με τη Ρωσία να ετοιμάζεται να βομβαρδίσει και εκεί!

Μαζί σκοτώθηκε και ο Abdel Nasr Shmeir, διοικητής της FaylaqSham ενώ ο Νο2 της οργάνωσης είναι σοβαρά τραυματισμένος. Επιπλέον σκοτώθηκε και ο αδερφός του Zahran Alloush’s, «Mahmoud». Νέος ηγέτης της Jaysh al-Islam είναι πλέον ο Abu Hammam Bowydany.

Όπως θα δείτε σε εικόνες και βίντεο παρακάτω drone της Ρωσικής Αεροπορίας επιτηρούσε τις κινήσεις του όλο το 24ωρο και την κατάλληλη στιγμή βομβαρδίστηκαν.

Πρόκειται για ένα καίριο πλήγμα στην ισλαμιστική οργάνωση η οποία είχε απειλήσει με εθνοκάθαρση Σιίτες και Αλαουίτες.

Το 2011 ο αυτοανακηρυσσόμενος «Εμίρης», Zahran Alloush, δημιούργησε την ισλαμιστική οργάνωση Liwa al-Islam για να πολεμήσει την συριακή κυβέρνηση.

Αργότερα η οργάνωση αυτή μαζί με 50 άλλες οργανώσεις ενώθηκαν για να σχηματίσουν την υποστηριζόμενη από την Σαουδική Αραβία Jaish al-Islam η οποία είχε ανακοινώσει ότι μοναδικός της ηγέτης είναι ο Zahran Alloush.

Μετά την στρατιωτική υποχώρηση των ισλαμιστών σε όλα τα μέτωπα καθώς και μετά την ήττα τους στην βάση Marj al-Sultan, ο Alloush είχε αναγκαστεί να επιτηρεί τη νότια πτέρυγα της ανατολικής Ghouta για να επιβλέπει τις αμυντικές γραμμές των ισλαμιστών. Αυτή ήταν και η μοιραία του απόφαση.

«Οι άνθρωποι μας στην Ανατολική Ghouta επιβεβαίωσαν ότι ο Alloush σκοτώθηκε σε επιδρομή» ανέφεραν οι ισλαμιστές.

Η Jaysh al-Islam επιχειρούσε κυρίως στην Δαμασκό και στην ανατολική Ghouta. Η οργάνωση διεξήγαγε κοινές επιχειρήσεις με την Al-Nusra.