Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Φούμιο Κισίντα δήλωσε ότι προγραμματίζει μια επίσκεψη στη Νότια Κορέα και σημείωσε ότι ελπίζει σε μια επίλυση της μακροχρόνιας διένεξης με τη Σεούλ όσον αφορά στις "γυναίκες ανακούφισης"….

 

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών μετά τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε του έδωσε εντολή να μεταβεί στη Σεούλ για συνομιλίες σε υπουργικό επίπεδο τη Δευτέρα για την επίλυση του θέματος των "γυναικών ανακούφισης", όπως είναι γνωστές οι Κορεάτισσες που είχαν χρησιμοποιηθεί ως σκλάβες για σεξ από τον αυτοκρατορικό ιαπωνικό στρατό κατά τη διάρκεια του Β» Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Σεούλ θεωρεί ότι οι Ιάπωνες ηγέτες δείχνουν απροθυμία να επανορθώσουν για το μιλιταριστικό παρελθόν της χώρας τους και αυτό έχει επιπτώσεις στους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.
 
Ωστόσο τον περασμένο μήνα υπήρξε μια αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας μετά τη συνάντηση που είχε ο Άμπε με την πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ Γκεούν Χίε.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese