Πάνω από 150 έμβρυα υβρίδια ανθρώπων-ζώων δημιούργησαν επιστήμονες σε εργαστήρια της Βρετανίας. Ο λόγος…;


Η εύρεση θεραπείας για ανίατες ασθένειες. Αυτό όμως που πρέπει να μας προκαλεί περιέργεια είναι πως τα συγκεκριμένα υβρίδια δημιουργήθηκαν κρυφά, τα τελευταία χρόνια σε εργαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το θέμα έφτασε να γίνει γνωστό αφού υπάρχει «ηθικός» και «ιατρικός» σκοπός και δεν υπάρχει λόγος τα πειράματα να γίνονται εν αγνοία του κόσμου. Εντύπωση προκαλεί η απάντηση που έδωσε ο υπεύθυνος καθηγητής Robin Lovell-Badge του Medical Research Council’s National Institute for Medical Research: «Ο λόγος που γίνονται αυτά τα πειράματα είναι για να κατανοήσουμε την πρώιμη ανθρώπινη ανάπτυξη αλλά και για να βρούμε θεραπείες σε σοβαρές ασθένειες. Σαν επιστήμονας αισθάνομαι ότι υπάρχει ηθικό χρέος να συνεχιστεί αυτή η έρευνα».

Μπορεί προς το παρόν η συγκεκριμένη έρευνα να έχει σταματήσει λόγο έλλειψης οικονομικών πόρων, αλλά οι επιστήμονες που ασχολούνται με αυτή είναι βέβαιοι ότι η «δουλειά» τους θα συνεχιστεί στο μέλλον.

Το ερώτημα είναι ποιοι και με ποιο σκοπό θα εκμεταλλευτούν αυτές τις «αλλαγές»; Τι συνέπειες θα έχουν στους Νόμους της Φύσης; Πόσα από αυτά τα πειράματα που κατά καιρούς ξεβράζονται στην θάλασσα ή βρίσκονται ανορθόδοξα σε ερήμους είναι πλαστά, αυθεντικά ή «δημιουργήματα» των συγκεκριμένων ή άλλων επιστημόνων; Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνεται η μεγαλύτερη απειλή του 21ου αιώνα για την ανθρωπότητα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese