Συντονισμένη επιχείρηση αφελληνισμού του ελληνικού τραπεζικού συστήματος υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της διαπλοκής καταγγέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με δήλωσή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» εγγυάται πως εφόσον…

 

εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα κινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να διερευνηθεί η υπόθεση, υπό το φως των νέων αποκαλύψεων που έρχονται στη δημοσιότητα στο ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον, όπου ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης δηλώνει πως γνώριζε τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν πως θα επιβληθούν capital controls στις τράπεζες.

«Έγκαιρα και χωρίς να γνωρίζω το ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον είχα μιλήσει για την ανάγκη σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την τεράστια ζημιά που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ανέδειξα μάλιστα τότε πως ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης είχε προβλέψει την πορεία που τελικά ακολούθησε το εγχώριο τραπεζικό σύστημα σε άρθρο του στο Protagon με τίτλο «Να αφελληνιστούν».

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριζε ότι ‘όσοι από εμάς θέλουμε την Ελλάδα να ορθοποδεί εντός της Ευρωζλωνης δεν μπορούμε παρά να υποστηρίξουμε ότι οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν πραγματικά ευρωπαϊκές. Με άλλα λόγια να αφελληνιστούν άμεσα!’ Γιατί έπρεπε να γίνει αυτό; Γιατί κατά τον κ. Βαρουφάκη ‘η μόνη βιώσιμη λύση είναι οι τράπεζες να αφελληνιστούν… αφήνοντας εκτός νυμφώνος τη διαπλοκή Ελλήνων πολιτικών και Ελλήνων τραπεζιτών», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης και τονίζει:

«Με εμένα πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αυτά θα ξεχαστούν. Εγγυώμαι ότι θα διερευνηθούν από μια εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή της Βουλής, η οποία θα κληθεί να αξιολογήσει κατά πόσο η προφητεία του κ. Βαρουφάκη εκπληρώθηκε στο ακέραιο από μνημειώδη αδεξιότητα ή βάσει σχεδίου. Και βέβαια να διερευνήσει αν υπάρχουν ευθύνες για την τεράστια ζημιά που προκλήθηκε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese