Το κρυολόγημα είναι μία ενοχλητική κατάσταση που επιβαρύνει την καθημερινότητά μας και ειδικά τις… μέρες των γιορτών θέλουμε να απαλλαγούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα από τα συμπτώματά του.

Αν αυτές τις μέρες έχετε κρυολογήσει, τότε, εκτός από τις οδηγίες του γιατρού, μπορείτε να ακολουθήσετε και κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Μπορεί το κρυολόγημα να μην αποτελεί απειλή για την υγεία, είναι όμως σίγουρα μια ενόχληση από την οποία θέλουμε να απαλλαγούμε το συντομότερο δυνατό κι αυτό γιατί συνήθως έρχεται τις πιο ακατάλληλες στιγμές, όπως τις ημέρες των εορτών ή

Το Yahoo Health μοιράζεται τις συμβουλές της Μελίσα Κάθριν, συμβούλου Ολιστικής Ιατρικής, για άμεση ανακούφιση από το κρυολόγημα.
1. Ψητό σκόρδο
Μελέτες έχουν υποδείξει ότι το σκόρδο προστατεύει από το κρυολόγημα και βοηθά να υποχωρήσουν ταχύτερα τα συμπτώματα. Η ευεργετική του δράση οφείλεται πιθανώς σε ένα ενεργό συστατικό που περιέχει, την αλλισίνη, η οποία είναι γνωστό πως έχει αντιμικροβιακή δράση. Η Κάθριν προτείνει το ψήσιμο του σκόρδου και την επάλειψή του στο ψωμί αντί για βούτυρο.

2. Μέλι μανούκα
Βοηθά να υποχωρήσει ο βήχας και ο πονόλαιμος. Μπορείτε να προσθέσετε στο τσάι μία κουταλιά του γλυκού έως μία κουταλιά της σούπας, ανάλογα με την ένταση των συμπτωμάτων.

3. Ζεστό μπάνιο με έλαιο ευκαλύπτου
Ο ευκάλυπτος ανακουφίζει από τη ρινική συμφόρηση. Προσθέστε μερικές σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου στο νερό και χαλαρώστε στη μπανιέρα. Μπορείτε επίσης να απλώστε το έλαιο στο στήθος, τους κροτάφους και γύρω από τη μύτη.

4. Μπάνιο με άλατα Epsom και έλαιο λεβάντας
Τα άλατα Epsom καταπραΰνουν τους μυϊκούς πόνους, ενώ η μυρωδιά της λεβάντας χαρίζει χαλάρωση και καλύτερο ύπνο.

5. Καραμέλες με ψευδάργυρο
Οι καραμέλες με ψευδάργυρο είναι πιο αποτελεσματικές στην αρχή του κρυολογήματος, πριν τα συμπτώματα γίνουν πολύ έντονα. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο ψευδάργυρος μπορεί να μειώσει τη διάρκεια του κρυολογήματος.

Η Κάθριν τονίζει πως δεν πρέπει να ξεχνάτε την ενυδάτωση με νερό, φρούτα και λαχανικά και την επαρκή ξεκούραση.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese