Υπήρχαν πολλά ανέκδοτα στην Αμερική που σατίριζαν το χαμόγελο των Βρετανών… την υγεία και την όψη της οδοντοστοιχίας τους. Η μαμά – Βρετανία όμως αντεπιτίθεται και παίρνει το αίμα της πίσω.

Το νέο χρυσό χαμόγελο της Βρετανίας είναι ένα χαμόγελο αναμφισβήτητα κατάλευκο και ωραίο: της δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον.

Η εφημερίδα Telegraph πόσταρε στο twitter και φωτογραφία της δούκισσας Κέιτ και την ανακήρυξε ως το νέο πρόσωπο της βρετανικής οδοντιατρικής. Η δούκισσα εκτόπισε τον Όστιν Πάουερς από την αντίστοιχη θέση.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Και τα χαμόγελα προδίδουν την στοματική και οδοντική υγεία. Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που έγινε σε Αγγλία και ΗΠΑ και δημοσιεύτηκε στην Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση, περισσότερα δόντια λείπουν στους Αμερικανούς από ό,τι στους Βρετανούς (7,31 έναντι 6,97). Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η στοματική υγεία των πολιτών των ΗΠΑ δεν είναι καλύτερη από αυτή των Άγγλων.

Θρίαμβος για τους Βρετανούς, οι οποίοι μέχρι χθες είχαν ως πρότυπο…οδοντικής υγείας τον Βρετανό μυστικό πράκτορα Όστιν Πάουερς (τον υποδύθηκε ο Μάικ Μάγερς) με το φονικό χαμόγελο. Ο τίτλος άλλωστε της έρευνας είναι “Austin Powers Bites Back” και οι Βρετανοί “εκδικήθηκαν” με το χαμόγελο της Κέιτ Μίντλεντον, που θα μπορούσε να διαφημίζει οδοντόπαστα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese