Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στη Διεθνή Έκθεση Consumer Electronics Show στις 6-9 Ιανουαρίου 2016 στο Las Vegas, καθώς και στη Silicon Valley στις 10-13 Ιανουαρίου 2016.

Η ελληνική αποστολή αποτελείται…

 

από τις εταιρείες Centaur Technologies, Qualia, Heliix, Hyperthech, Irida Labs, Meazon, Prisma Electronics, Sensoraide, Spark works, Think Silicon, Wubby , Yodiwo και εκπροσώπους του Corallia, της ENEBH και του Enterprise Greece .

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Παπαηλιού, mi-Cluster Manager η αποστολή θα συμμετέχει με εθνικό περίπτερο στο Eureka Park, στο πλαίσιο της CES 2016, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε πάνω από 170.000 επισκέπτες ελληνικά καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, που εστιάζουν κυρίως σε τεχνολογίες Internet of Things. Στη συνέχεια, η αποστολή θα πραγματοποιήσει τριήμερο roadshow στη Silicon Valley, το οποίο τις δύο πρώτες μέρες περιλαμβάνει επιχειρηματικές συναντήσεις με επενδυτές και υψηλόβαθμα στελέχη κορυφαίων διεθνών επιχειρήσεων στις εγκαταστάσεις του Mind The Bridge. To roadshow ολοκληρώνεται με επισκέψεις σε επιχειρήσεις τεχνολογιών αιχμής στη Silicon Valley, καθώς με τη διοργάνωση ημερίδας στο Stanford University.

Ο Χρήστος Στάικος, Πρόεδρος του Enterprise Greece, επισήμανε ότι το Enterprise Greece, o αρμόδιος δημόσιος φορέας για την εξωστρέφεια και την προώθηση των επενδύσεων και των ελληνικών εξαγωγών, συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια αναβάθμισης των εξαγωγικών τομέων αιχμής της Ελλάδας, συντελώντας με αυτό τον τρόπο στην τόνωση ενός από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας μας, με στόχο τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την ελληνική οικονομία. Η συνεργασία του Enterprise Greece με το mi-Cluster στο χώρο της τεχνολογίας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνέργειας που πρέπει να αναπτύξουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις, ώστε να αποκτήσουν το κρίσιμο μέγεθος που απαιτούν οι ξένες αγορές και να πετύχουν οικονομίες κλίμακας στην προώθηση των προϊόντων τους, πρόσθεσε.

Ο Βελισσάριος Δότσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece συμπλήρωσε ότι: η Ελληνική συμμετοχή, για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση τεχνολογίας CES καθώς και η επιχειρηματική αποστολή στη Silicon Valley είναι προϊόν της συνεργασίας του Enterprise Greece και του mi-Custer και αντανακλά τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουμε ώστε σε συνεργασία με παράγοντες της αγοράς καθώς και εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, να προβάλλουμε όλοι μαζί και συντονισμένα τον ιδιαίτερα σημαντικό αυτό κλάδο για την ελληνική οικονομία. Η αποστολή θα δώσει τη δυνατότητα στις Ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν όχι μόνο να προωθήσουν τις Ελληνικές εξαγωγές αλλά και να προβάλλουν τα επενδυτικά σχέδια τους σε δυνητικούς επενδυτές, πρόσθεσε.

Ο Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής του Corallia και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του mi-Cluster, ανέφερε: «Το mi-Cluster, συμμετέχοντας σε αυτή την κορυφαία αποστολή επιδιώκει την προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την ανάδειξη της καινοτομίας «Designed in Greece». Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αρωγός μας σε αυτήν την προσπάθεια είναι το Enterprise Greece. Κοινός μας στόχος είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων για την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη του ευρύτερο κλάδου των ΤΠΕ, καθώς και η ανάδειξη του ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα.»

Το mi-Cluster (Συνεργατικός Σχηματισμός Συστημάτων και Εφαρμογών Νανο/ Μικροηλεκτρονικής) αποτελεί το πρώτο επιχειρηματικό cluster καινοτομίας στην Ελλάδα, το οποίο από το 2006 διαγράφει μια αξιοσημείωτη πορεία ανάπτυξης. Σήμερα, αποτελείται από ένα σημαντικό αριθμό από βιομηχανικά μέλη (μεγάλες επιχειρήσεις, ΜμΕ, διεθνή design centers και startups), ακαδημαϊκά και ερευνητικά ινστιτούτα, τα οποία προάγουν τη συμπληρωματικότητα εντός του οικοσυστήματος. Περισσότερες πληροφορίες στο www.mi-cluster.gr.

Το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ιδανικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese