Τα κάλαντα είπαν σήμερα, σε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον γραμματέα της Κ.Ε. Παναγιώτη Ρήγα, μικροί φιλοξενούμενοι του Ιδρύματος Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας».

Στη συνέχεια, ο κ. Ρήγας ανέφερε σε δήλωσή του:…

 

«Τέτοιες μέρες η σκέψη μας είναι πιο έντονα στους συνανθρώπους μας που είναι πιο ευάλωτοι στη βία, την αδικία και τη δυστυχία. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και περνάει από το χέρι μας γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

Είναι σε όλους τους συμπολίτες μας που τα τελευταία χρόνια η ανθρωπιστική κρίση έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη ζωή τους, έχει αφήσει σημάδια πάνω τους και προσπαθούν σήμερα να ξαναβρούν το βηματισμό τους. Θα είμαστε δίπλα τους και θα βοηθήσουμε με δύναμη και με μεγάλη προσπάθεια.

Είναι, όμως, αυτές τις μέρες και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, η σκέψη μας στα εκατομμύρια πρόσφυγες οι οποίοι είναι θύματα του πολέμου, παιδιά και μεγάλοι, οι οποίοι πνίγονται ακόμα και στα νερά του Αιγαίου περιμένοντας να βρει η Ευρώπη τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Δεν θα είχε νόημα να πούμε «χρόνια πολλά», αν δεν βάλουμε στον πυρήνα της σκέψη μας αυτές τις αξίες καθώς και το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την ανοχή στη διαφορετικότητα και την παροχή βοήθειας σε όσους την έχουν ανάγκη.

Εύχομαι από βάθη καρδιάς υγεία, δύναμη, υπομονή και αντοχή. Μπορούμε να πάμε καλύτερα. Χρόνια πολλά και καλά».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese