Ο Γιασούντα Τζουμπέι, που εργάζεται ως…
ελεύθερος επαγγελματίας, είχε απαχθεί τον Ιούλιο σε μια περιοχή που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Μετώπου Αλ Νόσρα

Πληροφορίες για την απαγωγή ενός Ιάπωνα δημοσιογράφου στη Συρία αναζητεί η ιαπωνική κυβέρνηση, όπως είπε σήμερα ο αρχιγραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσίχιντε Σουγκά.

Η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF), με έδρα στο Παρίσι, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι είχε πληροφορίες πως μια ομάδα οπλισμένων ατόμων που κρατά το δημοσιογράφο Γιασούντα Τζουμπέι όμηρο έχει αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για λύτρα, απειλώντας ότι θα τον εκτελέσει ή θα τον πουλήσει σε άλλη ομάδα αν δεν εκπληρωθούν οι απαιτήσεις της.

Η RSF γνωστοποίησε στην ιστοσελίδα της ότι ο Γιασούντα, που εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, είχε απαχθεί τον Ιούλιο σε μια περιοχή που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Μετώπου Αλ Νόσρα, τη συριακή πτέρυγα της Αλ Κάιντα, λίγο μετά από την είσοδό του στη Συρία τον ίδιο μήνα, και προέτρεψε την κυβέρνηση της Ιαπωνίας να κάνει ό,τι χρειάζεται για τη διάσωσή του.

Ο Σουγκά είπε ότι η ιαπωνική κυβέρνηση ήταν ενήμερη για την περίπτωση, αλλά δεν γνώριζε ότι υπήρχαν πρόσφατες εξελίξεις. «Δεδομένης της φύσης του θέματος, θα ήθελα να αποφύγω να κάνω λεπτομερείς δηλώσεις», είπε. «Η ασφάλεια των υπηκόων μας είναι μια σημαντική ευθύνη της κυβέρνησης, οπότε καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και χρησιμοποιούμε πλήρως διάφορα δίκτυα πληροφοριών» πρόσθεσε.

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε φέτος δύο Ιάπωνες υπηκόους, έναν άντρα που αυτοχαρακτηρίστηκε ως σύμβουλος ασφάλειας και έναν βετεράνο πολεμικό ανταποκριτή.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese