Ένα πρώιμο δώρο Χριστουγέννων έλαβε ενυδρείο της Καλιφόρνιας το… περασμένο Σαββατοκύριακο όταν μια εγκυμονούσα άγρια ενυδρίδα κολύμπησε στη θάλασσα μπροστά στο ενυδρείο και γέννησε το μικρό της.

Επί πολλές μέρες η ενυδρίδα επισκεπτόταν τις εγκαταστάσεις του ενυδρείου στο Μοντερέϊ της Καλιφόρνιας, συμπεριφορά που είχε τραβήξει την προσοχή των εργαζομένων στο ενυδρείο.

«Είναι σπάνιο υγιείς ενυδρίδες να επισκέπτονται το ενυδρείο τόσο συχνά , κι έτσι αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε μήπως κάτι είχε», εξήγησε το προσωπικό σε ανάρτησή του στο μπλογκ του ενυδρείου.

Αλλά την Κυριακή το πρωί, οι εργαζόμενοι εντόπισαν και πάλι την ενυδρίδα, αυτή τη φορά να φροντίζει το μικρό της, το οποίο έφερε ακόμα τον ομφάλιο λώρο.

Τότε οι φωτογραφικές μηχανές και οι κάμερες πήραν φωτιά, καταγράφοντας τη νέα μητέρα να καθαρίζει και να φροντίζει με επιμέλεια το μωρό της.

Οι θαλάσσιες ενυδρίδες είναι προστατευόμενο είδος καθώς τις κυνήγησαν ως τα όρια της εξαφάνισης στις αρχές του 1800.

Λίγη ώρα αργότερα μαμά και μικρό κατευθύνθηκαν στα ανοιχτά.

Για εκείνους που ανησύχησαν, το ντουέτο εθεάθη ξανά τη Δευτέρα να επιπλέει σε κοντινό «δάσος» από φύκια.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese