Στην ανάκληση 4.800 οχημάτων NISSAN μοντέλο NOTE προχωρά η… εταιρία Θεοχαράκης, επίσημη αντιπρόσωπος της ΝΙSSAN στην Ελλάδα. Οπως ανακοινώθηκε από τη γενική γραμματεία Βιομηχανίας, η ανάκληση αφορά τα οχήματα, παραγωγής από 30/08/2005 έως 31/12/2011.

Κατά τον έλεγχο αερόσακων που επιστρέφονται από την αγορά, η NISSAN διαπίστωσε αλλοίωση της πυκνότητας του προωθητικού αερίου μέσα σε ορισμένους αναφλεκτήρες Takata τύπου SDI, που παρήχθησαν μεταξύ του 2005 και του 2010. Σε περίπτωση ανοίγματος του αερόσακου του οδηγού, μπορεί να αυξηθεί ακανόνιστα η εσωτερική πίεση του αναφλεκτήρα και σε εξαιρετικές περιπτώσεις να υπάρξει αποκόλλησή του από την βάση στήριξής του. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Σημειώνεται ότι όλοι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα ειδοποιηθούν σχετικά τον Ιανουάριο του 2016 με συστημένες επιστολές από την εταιρία προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο του δικτύου NISSAN, ώστε να γίνει αντικατάσταση των αναφλεκτήρων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese