«Σε ό,τι αφορά στη ρήτρα μηδενικού ελλείματος, αυτό που λένε ότι δεν θα υπάρξει μείωση των κύριων συντάξεων, είναι ψέμα. Δεν μπορεί να έχεις υπογράψει για ρήτρα μηδενικού ελλείματος στις συντάξεις και να μην προχωρήσεις…

 

σε μειώσεις συντάξεων», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Διευκρίνισε δε, ότι «η συμφωνία μιλάει για ρήτρα μηδενικού ελλείματος επί των ασφαλιστικών ταμείων».

«Η Ε.Ε. θέλει ελαστικοποίηση των εργασιακών συμβάσεων, αυτό σημαίνει ότι όλα τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων θα κινδυνεύσουν. Εκεί θα δοκιμαστεί η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Λεβέντης, συμπληρώνοντας ότι «αν το επόμενο βήμα είναι να ελπίζει ο πρωθυπουργός ότι θα του δώσω εγώ ψήφο, “δεν φαντάζομαι να υπάρξουν προδότες στην Ένωση Κεντρώων”».

Στο ενδεχόμενο να γίνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κος Λεβέντης είπε, ότι «θα γίνει» και ότι «ο ίδιος θα επιμείνει στην υλοποίηση ενός σχεδίου με τη συμμετοχή και του νέου ηγέτη της ΝΔ, που θα είναι συναινετικός». «Ελπίζω να βγει ο Μεϊμαράκης που είναι συναινετικός και είναι στη γραμμή Καραμανλή, γιατί αν βγει ο Μητσοτάκης θα γίνει πόλωση στο πολιτικό κλίμα, ο Μητσοτάκης δεν θα θελήσει να δώσει τη συγκατάθεσή του σε κυβέρνηση συνασπισμού», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Όσον αφορά στη χθεσινή ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης, ο κος Μεϊμαράκης δεν ψήφισε και δεν μου άρεσε, φοβήθηκε την Εκκλησία ο Μεϊμαράκης, ενώ η στάση του κου Μητσοτάκη ήταν καλύτερη στο Σύμφωνο Συμβίωσης», συμπλήρωσε ο κος Λεβέντης.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese