Διαβάστε την ανακοίνωση: «Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η τουριστική βιομηχανία αποτελεί μια από τις βασικές πηγές εισοδήματος, απασχόλησης και ανάπτυξης…

Δεδομένης της σπουδαιότητας του τουρισμού, η στρατηγική µας ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, από κοινού και µε τους άλλους εμπλεκομένους φορείς, δεν θα πρέπει να περιορίζεται µόνο στην υλοποίηση δράσεων προβολής αλλά και να υιοθετεί και πρωτοβουλίες για την περεταίρω ενίσχυση του τουριστικού µας προϊόντος µε τη δημιουργία μιας ισχυρής Περιφερειακής Τουριστικής Ταυτότητας που θα διασύνδεει όλους τους παραγωγικούς τομείς της τοπικής µας οικονομίας.

Ως προς το τουριστικό προϊόν η Θεσσαλία συγκεντρώνει μια αξιόλογη ποικιλία οικοσυστημάτων και ένα περιβάλλον με ιδιαίτερη υψηλή αισθητική, πολιτιστική και ιστορική αξία και ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Η δημιουργία μιας ξεκάθαρης και στοχευμένης στρατηγικής προβολής του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας μας, πρέπει να είναι ο κεντρικός στόχος για την επανατοποθέτηση της Θεσσαλίας στην παγκόσμια και εγχώρια τουριστική αγορά ως πολυδιάστατου ανταγωνιστικού τουριστικού προορισμού.

Πεποίθηση μας είναι, όλοι οι φορείς να σταθούν συμπαραστάτες σε αυτό το σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε με την ύπαρξη πανθεσσαλικής συνείδησης, να υπάρξει συγκεκριμένη στρατηγική και στοχοποίηση του τουριστικού προϊόντος. Εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα ως Θεσσαλία, τα οποία πραγματικά περισσεύουν σε ποιότητα και ομορφιά, οφείλουμε να δώσουμε βάση στην προσέλκυση τουριστών από όλο τον κόσμο, να ενισχύουμε τα έργα πολιτισμού σε όλη τη Θεσσαλία, να βάλουμε μια γερή βάση για την ανάπτυξη του αεροδρόμιου της Νέας Αγχιάλου, να ενισχύουμε το λιμάνι του Βόλου για ακόμη μεγαλύτερη προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων κ.α.

Η υλοποίηση των στόχων βέβαια απαιτεί πάνω απ’ όλα συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τον κρατικό μηχανισμό. Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά έχει δηλώσει επανειλημμένα την πρόθεσή της για στήριξη των δράσεων που αφορούν τη Θεσσαλία και είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε πρόταση για συνεργασία με συγκεκριμένους στόχους και προτεραιότητες.

Στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα πρέπει να είναι μέσα στα επόμενα χρόνια, να αποτελούμε έναν από κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να επενδύσουμε στην επικοινωνία, το μάρκετινγκ του τουρισμού καθώς και σε όλα τα σύγχρονα εργαλεία προώθησης».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese