Αναφορά στις εκλογές στη ΝΔ και τον δεύτερο γύρο έκανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης… που εκτιμά ότι «θα είναι ένα ντέρμπι, που υπάρχει όμως φαβορί, και το φαβορί κατά την άποψή μου είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης».

Σχολιάζοντας στο Βήμα FM την επίδοση του Άδωνι Γεωργιάδη ανέφερε πως «κατέγραψε ένα αξιοπρεπές ποσοστό, που αυτό σημαίνει ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι χρήσιμο να υπάρχει μέσα στη ΝΔ, διότι ανταποκρίνεται σε ένα κομμάτι της κοινωνίας, που δεν του αρέσω εγώ, αλλά του αρέσει ο Άδωνις, και που αν δεν ήταν στην ΝΔ, μπορεί από αυτό το 10%, ένα κομμάτι να πήγαινε αλλού».

Ερωτηθείς για το σύνθημα «παλιό και νέο» που χρησιμοποιούν οι κκ Μητσοτάκης και Γεωργιάδης ως αντίστιξη στον κ. Μεϊμαράκη, σημείωσε: «Για το παλιό και το νέο μου κάνει λίγο εντύπωση, γιατί ενώ λέει ότι δεν θέλει να ακούει και να βλέπει στα μάτια του τον Τσίπρα, υιοθέτησε το σύνθημά του, και αυτός και ο Κυριάκος, και λιγάκι αυτό μου κάνει εντύπωση».

Αναφερόμενος στον δεύτερο γύρο των εκλογών στην ΝΔ, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για νεοφιλελευθερισμό και θατσερισμό. «Το δίλημμα είναι, θέλουμε μία ΝΔ θατσερικού τύπου, φιλοευρωπαϊκή; Ο Μητσοτάκης, (σ.σ. είναι πολιτικός θατσερικού τύπου), όπως έχει πολιτευτεί τα τελευταία χρόνια και ότι έχει πει κατά διαστήματα και ότι εφήρμοσε ως υπουργός… Θέλουμε μια φιλοευρωπαϊκή ΝΔ, αλλά Ευρωλάγνα; Ή μία ΝΔ του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού με κοινωνικό πρόσωπο, μία ΝΔ με πατριωτικές αναφορές, μία ΝΔ που δεν θα αντιπροσωπεύει μόνο την οικονομική ελίτ; Αν θέλουν την πρώτη, ψηφίζουν Κυριάκο, αν θέλουν τη δεύτερη, ψηφίζουν Βαγγέλη Μεϊμαράκη», ανέφερε.

«Υπήρχε ένα κενό σε ό,τι αφορά τον κύριο Χαρδούβελη για το 5μηνο-6μηνο, που ήταν σύμβουλος του Λουκά Παπαδήμου, και που βάσει του νόμου έπρεπε οι σύμβουλοι των πρωθυπουργών να υποβάλλουν και αυτοί πόθεν έσχες. Αυτό το πόθεν έσχες δεν υποβαλλόταν στην επιτροπή της Βουλής αλλά στην Αρχή που προΐστατο τότε ο κ. Νικολούδης. Εκτιμώ, διότι θα γίνει έλεγχος, ότι, μπορεί να έχει κατατεθεί εκεί, αλλά να μην έχει φτάσει στην επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής, οπότε τυπικά μεν, ορθώς, εάν έχει παραπεμφθεί, παρεπέμφθη, ο κ. Χαρδούβελής, ουσιαστικά όμως αυτό θα συνεκτιμηθεί από τον έλεγχο που θα κάνουν οι ορκωτοί λογιστές και την απόφαση που θα πάρουμε…», δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης στο ραδιοσταθμό Βήμα-FM για την υπόθεση Χαρδούβελη.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese