Η κατάρρευση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας παίρνει τον δρόμο της… δικαιοσύνης, αφού καταχωρήθηκε η πρώτη υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ενώ ορίστηκε και η παραπομπή τους στο Κακουργιοδικείο. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι ήταν πρώην στενοί συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Οι κατηγορούμενοι είναι οι: Ευθύμιος Μπουλούτας, Μάρκος Φόρος, Νεοκλής Λυσάνδρου και Παναγιώτης Κουννής, με τις κατηγορίες εναντίον τους να αφορούν χειραγώγηση της αγοράς, ψευδείς, παραπλανητικές δηλώσεις συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και τήρηση ψευδών λογαριασμών. Η διερεύνηση έδειξε ότι δεν δηλώθηκε, ως υπήρχε υποχρέωση μείωση της υπεραξίας της Λαϊκής Τράπεζας, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, είπε ότι ο φάκελος της υπόθεσης ολοκληρώθηκε και η Νομική Υπηρεσία μελέτησε το μαρτυρικό υλικό και η υπόθεση καταχωρήθηκε στο Δικαστήριο για παραπομπή στο Κακουργιοδικείο στις 15 Φεβρουαρίου.

«Είναι μια νέα υπόθεση και η ανακριτική ομάδα συνεχίζει εντατικά τις έρευνες και για άλλες υποθέσεις» όπως σημείωσε.

Ως ημερομηνία της παραπομπής των κατηγορουμένων στο Κακουργιοδικείο ορίστηκε η 15η Φεβρουαρίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι Ανδρέας Βγενόπουλος και Ευθύμιος Μπουλούτας ανακρίθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε απάντηση.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese