«Όλα δεν είναι παιδιά του Θεού;» ρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος και….
απάντησε: «Όλα είναι, αλλά δεν σημαίνει πως ό,τι κάνουν, είναι όλα καλά» – Σε ομιλία του στο Ναύπλιο αναφέρθηκε επίσης και στην αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κ. Αναγνωστοπούλου για το θέμα του διαχωρισμού του κράτους και της εκκλησίας

Για το σύμφωνο συμβίωσης τοποθετήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του στην Αργολίδα.

«Η Εκκλησία έχει τα πιστεύω της. Αυτοί που είναι στην Εκκλησία και πιστεύουν έχουν έναν τρόπο ζωής. Ότι είναι έξω από αυτό, είναι εκτροπή από τη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλα δεν είναι παιδιά του Θεού;» ρωτήθηκε εν συνεχεία και απάντησε: «Όλα είναι, αλλά δεν σημαίνει πως ό,τι κάνουν, είναι όλα καλά», κατέληξε.

Σε ομιλία του στο Ναύπλιο ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε επίσης και στην αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κ. Αναγνωστοπούλου για το θέμα του διαχωρισμού του κράτους και της εκκλησίας, αναφέροντας: «Η κυρία Υπουργός είπε χθες πως πρέπει να ξαναγράψουμε την ιστορία γιατί πρέπει να δούμε δυο πλευρές της ιστορίας, την ιστορικότητα και την εθνότητα. Το εθνικό δεν μας ενδιαφέρει, έχει τα δικά της παραδείγματα, μας ενδιαφέρει η σειρά των γεγονότων. Είναι μια θεωρία νεοφανής, αλλά εκ του ασφαλούς,…. όταν ο Κολοκοτρώνης έλεγε “αγωνίζομαι και πεθαίνω  για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία” αυτό ήταν ιστορικότητα, η εθνικότητα, δηλαδή αυτό το έλεγε για να τον γράψει η ιστορία κάποτε….δεν ξέρω ποιος θα έδινε αυτή την ερμηνεία…»
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese