Έδαφος χάνει η Ελλάδα στον παγκόσμιο δείκτη ανάπτυξης ΤΠΕ (Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών): Η Ελλάδα κατατάσσεται… για το 2015, στην 39η θέση, από την 35η που κατείχε το 2010, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Δείκτη Ανάπτυξης ΤΠΕ (ICT Development Index-IDI), σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Ωστόσο, η βαθμολογία που συγκεντρώνει η Ελλάδα (6,20) είναι πάνω του παγκόσμιου μέσου όρου, που βρίσκεται για το 2015 στο 5,03.

Το Δείκτη Ανάπτυξης ΤΠΕ καταρτίζει η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (International Telecomunications Union (ITU), εξετάζοντας, συνολικά, 167 χώρες διεθνώς.

Τις τρεις πρώτες θέσεις της διεθνούς κατάταξης, σύμφωνα με τον ICT Development Index καταλαμβάνουν η Nότια Κορέα με βαθμολογία 8,93, με δεύτερη τη Δανία (8,88) και τρίτη την Ισλανδία (8,86). Την πρώτη πεντάδα με τις πιο “ώριμες” ψηφιακά οικονομίες και κοινωνίες συμπληρώνουν η Μεγάλη Βρετανία στην τέταρτη θέση (8,75) και η Σουηδία (8,67).

Συνολικά, η Ευρώπη διακρίνεται για τις επιδόσεις της στο δείκτη ICT Development Index, καθώς από τις δέκα χώρες με την καλύτερη αξιολόγηση διεθνώς οι οκτώ έχουν ευρωπαϊκή προέλευση. Για την ακρίβεια, οι μόνες μη ευρωπαϊκές χώρες στο παγκόσμιο “top 10” είναι η Κορέα και η Κίνα. Επίσης, με εξαίρεση την Αλβανία, όλες οι άλλες χώρες της περιοχής επιτυγχάνουν βαθμολογία άνω του παγκόσμιου μέσου όρου του 5,03.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese