Την ανάγκη για την άμεση αξιοποίηση του αθλητικού εξοπλισμού των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά και του υλικού των τελετών έναρξης και λήξης, που επί 11 χρόνια βρίσκονται εγκαταλελειμμένα και καταστρέφονται σε αποθήκη…

 

του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων, επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο χώρο, παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων της ΓΓΑ.

«Διαπιστώσαμε ότι στις αποθήκες του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων υπάρχει μια τεράστια περιουσία και ένα αρχείο πολύ σοβαρό για οποιεσδήποτε παρεμβάσεις χρειάζεται να γίνονται σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Το υλικό από το 2004 θα μπορούσε να είχε διοχετευθεί εδώ και πολλά χρόνια σε στάδια, σε σχολεία, ακόμη και σε δημόσιες υπηρεσίες.

Για παράδειγμα υπάρχει ρουχισμός, την ώρα που συνάνθρωποι μας την περίοδο της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας, αναζητούν τα ελάχιστα για να διαβιώσουν αξιοπρεπώς. Το θέμα των ευθυνών μας απασχολεί. Το πρόβλημα όμως σήμερα είναι αυτό το υλικό να αξιοποιηθεί και να διοχετευθεί εκεί που πρέπει, διότι, αν ξεκινήσουμε από τις ευθύνες και μείνει το υλικό για ακόμη δέκα χρόνια εδώ, τότε πλέον υπεύθυνοι θα είμαστε εμείς.

Αφού ολοκληρωθεί η καταγραφή του υλικού με τη βοήθεια και των εργαζομένων, οι οποίοι καταβάλουν κάθε προσπάθεια εδώ στο στάδιο για να το περιφρουρήσουν, θα το αποδώσουμε σε φορείς που μπορεί να το αξιοποιήσουν. Νομίζω ότι υπήρξαν χρήματα, τα οποία έπρεπε να τα κρατήσουμε στο δημόσιο ταμείο και όχι να κάνουμε αυτές τις υπέρογκες παραγγελίες και προμήθειες. Διαφορετικά δεν δικαιολογείται να βρίσκουμε αυτό το υλικό εδώ, το οποίο σε ένα μέρος του ήταν αναλώσιμο και έπρεπε ήδη να είχε διοχετευθεί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε κάθε περίπτωση το υπόλοιπο υλικό που είναι πολύ σοβαρό και για τον ευπρεπισμό των σταδίων και για τον εξοπλισμό των γραφείων του δημόσιου τομέα γενικότερα, θα πρέπει σιγά σιγά να πηγαίνει εκεί που πρέπει και να μη συνεχιστεί αυτό το άγος» δήλωσε ο κ. Κοντονής μετά την επίσκεψή του στο χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων, όπου φυλάσσεται το υλικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese