Στη φάτνη που έχει στήσει ο Δήμος Πατρέων, στην πλατεία Γεωργίου, βρίσκεται…
αυτή τη στιγμή ο πατέρας της τετραπληγικής Μαρίας, κ. Πουλκουρτζής.

Διαμαρτύρεται για την αναλγησία του κράτους, το οποίο δεν παρέχει φάρμακα και αναλώσιμα στην 30χρονη κόρη του Μαρία.

Nωρίτερα

Ο Πατέρας απειλούσε να πάρει την παραπληγική κόρη του αγκαλιά και να προχωρήσει σε
απεργία πείνας μέσα στη φάτνη, στην πλατεία Γεωργίου.

Ο λόγος για τον κ. Πουλκουρτζή, τον πατέρα της 30χρονης Μαρίας που κατά καιρούς απασχολεί την κοινή γνώμη με δράμα που καθημερινά αντιμετωπίζει.

Πιο αναλυτικά, η Μαρία έχει 100% αναπηρία, ενώ για κρατηθεί στη ζωή πρέπει να παίρνει κάθε μήνα 1300 χάπια! Δυστυχώς όμως η αναλγησία του κράτους και του Εθνικού Συστήματος Υγείας διαφαίνεται σε όλο της το μεγαλείο περίτρανα, αφού δεν διαθέτει στη Μαρία όλα τα φάρμακα που απαιτούνται, πολλώ δεν μάλλον εγκαίρως.

«Δεν μπορεί να μου φέρει το κράτος τα φάρμακα, αφού ο ΕΟΠΥΥ μου απέρριψε την αίτηση, γιατί δεν αφήνουν τον φαρμακοποιό μου να τα εισάγει;» διερωτάται με δάκρυα στα μάτια ο κ. Πουλκουρτζής, ο οποίος μίλησε στο PatrasTimes.gr.

«Έχουμε μεγάλη έλλειψη σε φάρμακα και αναλώσιμα, που αν η Μαρία δεν τα πάρει θα πεθάνει από ασφυξία. Δεν μας τα δίνουν εγκαίρως. Αυτή τη στιγμή της δίνω φάρμακα που έχουν δώσει συγγενείς θανόντων από όλη τη χώρα», δηλώνει με τετράμενη φωνή ο τραγικός πατέρας.

«Με κοροϊδεύουν όλοι οι πολιτικοί. Και το Υπουργείο. Θα κάνω απεργία πείνας για την ψυχή της Μαρίας μου, δεν μπορώ να αντέξω άλλο αυτή την κατάσταση», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Πουλκουρτζής.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese