Οι γερμανικές φορολογικές αρχές…
αποτελούν πρότυπο για τις ελληνικές αρχές.   Ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε στην Bild ότι “ετοιμάζουμε νόμο κατά το γερμανικό πρότυπο που δίνει σε φοροφυγάδες τη δυνατότητα αυτόκαταγγελίας και προβλέπει τακτοποίηση οφειλών και καταβολή προστίμων“.  

Οι ελληνικές φορολογικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους μόλις 300 ειδικά εκπαιδευμένους εφοριακούς για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Όμως και μόνο για τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν με βάση τα στοιχεία που απέστειλε πρόσφατα η Ρηνανία Βεστφαλία στις ελληνικές αρχές απαιτούνται 600 ειδικοί. Και επειδή οι ελληνικές φορολογικές αρχές εξετάζουν αυτήν την εποχή τέσσερεις λίστες με πιθανούς φοροφυγάδες χρειάζονταν περισσότερους από 2.000″.    Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, η πρόσφατη έφοδος σε γραφεία της UBS στο Νέο Ψυχικό πραγματοποιήθηκε βάσει συγκεκριμένων στοιχείων που αφορούσαν περισσότερους από 200 πελάτες.  

Αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας κάνουν λόγο για πελάτες στους οποίους συγκαταλέγεται ένας «ολιγάρχης» (12 εκ.), αρκετοί ηθοποιοί (με 1,5 εκ. έκαστος), αρκετοί πολιτικοί από διάφορα κόμματα (τουλάχιστον ένας με 3 εκ.), δημοσιογράφοι (με μέσο όρο 1,5 εκ.), δεκάδες δικηγόροι, επιχειρηματίες και δεκάδες γιατροί.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese