Είναι το απόλυτο «παιχνίδι» των πολυεκατομμυριούχων, των ποπ σταρ και των σούπερ μόντελ… Στα σούπερ γιοτ, τα οποία ήδη απολαμβάνουν πολλοί ζάμπλουτοι του πλανήτη, τον πήχη ανεβάζουν πολύ ψηλά τα φουτουριστικά σχέδια για τα μελλοντικά πλεούμενα, την επιτομή της πολυτέλειας και της χλιδής, που ενδέχεται κάποτε να ταξιδεύουν στις θάλασσες του κόσμου.
Unique Circle

Φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή της Dame Zaha Hadid, που είχε σχεδιάσει το Aquatics Centre των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Μοιάζει να έχει έρθει στη γη από άλλο πλανήτη και διαθέτει δομή σαν εξωσκελετό που συνδέει τα διαφορετικά καταστρώματα.

Star

Θυμίζει κομμάτι από αστέρι- εξ ου και το όνομά του- και έχει μήκος 50 μέτρα και ύψος 60μέτρα. Διαθέτει οκτώ καταστρώματα απόλυτης χλιδής και χωρά 200 άτομα. Οι επισκέπτες μπορούν να επιβιβαστούν και από το ελικοδρόμιο.

Trilobis 65

Μοιάζει να έχει έρθει από άλλο γαλαξία το Trilobis 65. Το κυκλικό φιλικό προς το περιβάλλον γιοτ μπορεί να περιστρέφεται κατά 360 μοίρες, χωρά έξι άτομα και χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα. Είναι αυτάρκες, δεν ρυπαίνει το περιβάλλον, κινείται με ηλιακή ενέργεια και διαθέτει κυψέλες καυσίμων υδρογόνου που παράγουν πόσιμο νερό μέσω ηλεκτροχημικής διαδικασίας. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι βέβαια το υποβρύχιο παρατηρητήριο.

SeaXplorer

Μπορεί να ταξιδέψει στις εσχατιές του κόσμου καθώς έχει και τη δυνατότητα να σπάει πάγο αλλά και να πλέει σε τροπικές θάλασσες. Θα μπορεί να χωρέσει 30 άτομα με αυτονομία 40 ημερών- που σημαίνει πως το διάστημα αυτό δεν χρειάζεται να πιάσει λιμάνι.

Streets of Monaco

Θυμίζει περισσότερο αεροπλανοφόρο παρά γιοτ αλλά αντί για αεροπλάνα μεταφέρει… καρτ, αφού διαθέτει και πίστα go-kart που μιμείται την πίστα του Μονακό. Διαθέτει ελικοδρόμιο, μίνι υποβρύχιο, ταχύπλοο, πισίνες και τζακούζι.

Kraken

Με μήκος 200 ποδών και μέγιστη ταχύτητα 35 κόμβων, το Kraken είναι το «θηρίο» των γιοτ.

Ghost

«Φάντασμα» όνομα και πράγμα, το εν λόγω γιοτ διαθέτει ελικοδρόμιο, διάφανη πισίνα και αιωρούμενες γέφυρες που συνδέουν τους χώρους του. Στο εξωτερικό του φέρει ένα φωτοευαίσθητο υλικό που μπορεί να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα.

Symmetry

Το Symmetry έρχεται με όλες τις παροχές και τις ανέσεις μιας κανονικής έπαυλης. Μπορεί να φιλοξενήσει 34 επισκέπτες και διαθέτει πισίνα, σπα, σινεμά και μπαρ στα έξι υπερπολυτελή καταστρώματά του.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese