Η αθέατη πλευρά των Χριστουγέννων είναι πολλές φορές θλιβερή. Αυτό… αποκαλύπτουν και μερικά γράμματα παιδιών στον Άγιο Βασίλη με
τα ιδιαίτερα πράγματα που του ζητούν.

Δεν ζητούν μεγάλα και εντυπωσιακά δώρα, αλλά κάνουν μια ευχή για την οικογένεια τους και γι βασικά είδη ώστε να τα βγάλουν πέρα.

Η ομάδα εθελοντών «Μητέρες κατά των Ναρκωτικών» στο Gold Coast, στο Queensland, έχει φτιάξει ένα «ξωτικό» και λαμβάνουν γράμματα από παιδιά, κυρίως ευπαθών ομάδων, που τα στέλνουν στον Άγιο Βασίλη.

Ένα από τα πιο συγκινητικά γράμματα είναι ενός 12χρονου παιδιού το οποίο μεταξύ άλλων ζητάει από τον Άγιο Βασίλη να μην πληγώνει ο μπαμπάς του την μαμά του, εκφράζοντας πιθανόν κάποιες καταστάσεις που ζει ο ίδιος. Το παιδάκι, που δηλώνει επίσης ότι υπήρξε «πολύ καλό» κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ζητάει επίσης για ένα ινδικό χοιρίδιο για να αγαπήσει, μια σχολική τσάντα και τα σχολικά του βιβλία. Αυτά τα πράγματα που ζητήθηκαν από το μικρό παιδί είναι αντικείμενα καθημερινής χρήσης που συχνά τα περισσότερα παιδιά τα θεωρούν δεδομένα.


Ένα άλλο αγόρι που ονομάζεται Jason, λέει ότι ήταν «λίγο άτακτο» κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά τα αιτήματά του είναι απλά: ένα τσαντάκι για να βάζει το φαγητό του, ένα μπουκάλι με ένα ρόφημα κι ένα παιχνίδι Star Wars.


Η Erin θέλει απλώς «μαλακές πετσέτες που να μυρίζουν ωραία», λευκές κάλτσες και μαρκαδόρους.


Οι «Μητέρες Κατά των Ναρκωτικών» ιδρύθηκαν πέρυσι από την June Hintz και περίπου 400 εθελοντές βοήθησαν 700 οικογένειες να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες επιθυμίες τους πραγματικότητα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Πέρυσι, ο 10χρονος William ζήτησε ένα γεύμα με πατάτες και χοιρινή μπριζόλα κι όταν ένας εθελοντής έφθασε με το γεύμα του, ανακάλυψε ότι το αγόρι ζούσε μέσα σε ένα αυτοκίνητο.
Η κυρία Hintz αναφέρει ότι πολλά από τα γράμματα των παιδιών είναι σπαρακτικά και προκαλούν δάκρυα. «Πολλά παιδιά δεν πηγαίνουν καν σχολείο γιατί δεν έχουν παπούτσια να φορέσουν, ενώ άλλα έχουν χάσει τα γυαλιά τους και οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα για να τα αντικαταστήσουν», αναφέρει.

Σε ένα σχολείο πέρυσι η οργάνωση βοήθησε 13 παιδιά των οποίων οι γονείς είναι στη φυλακή, με πέντε από αυτούς να είναι οι μητέρες. Φέτος ελπίζουν να βοηθήσουν ακόμη περισσότερα..
.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese