Η Διεθνής Ομάδα Στήριξης της Συρίας (ΔΟΣΣ) θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται σε ό,τι αφορά τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων και τα κριτήρια για την ένταξη σε αυτόν, ώστε να συμπεριληφθούν κι άλλες οργανώσεις πέρα…

 

από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και το Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νόσρα), δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Ρωσία θα προτείνει να οριστούν οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών, όπως στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό και σε άλλες πόλεις, ως ένα από τα κριτήρια για την ένταξη στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

«Χρειάζεται σαφήνεια εδώ, επομένως όπως πρότεινε ο [υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ] Τζον [Κέρι], συμφωνήσαμε να καθορίσουμε τα κριτήρια ώστε στο μέλλον και άλλες προφανώς τρομοκρατικές οργανώσεις να προστεθούν» στον κατάλογο που περιλαμβάνει το ΙΚ και το Μέτωπο Υποστήριξης, είπε ο Λαβρόφ.

Χθες Παρασκευή το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομόφωνα μια απόφαση που επικυρώνει ένα φιλόδοξο ειρηνευτικό σχέδιο για τη Συρία, έπειτα από τις συνομιλίες ανάμεσα στους 18 ΥΠΕΞ των κρατών-μελών της ΔΟΣΣ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese