Η οργάνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων για την… εύρυθμη λειτουργία της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων συζητήθηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα 18 Δεκεμβρίου η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία των αρμόδιων υπηρεσιών Εμπορίου και Κτηνιατρικής της Μ.Ε.Θ., εκπροσώπων του ΕΦΕΤ, του Σωματείου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, του ΚΕΠΚΑ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Η κ. Πατουλίδου, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα καλής συνεργασίας, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της συγκεκριμένης συνάντησης έτσι ώστε οι υπηρεσίες της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και οι εμπλεκόμενοι φορείς να συντονίσουν τις ενέργειές τους και να οργανώσουν τη συνεργασία τους για να καταστήσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αποτελεσματικότερους με κύριο στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και του καταναλωτή. Η κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως «η εξασφάλιση της ποιότητας και επάρκειας των προϊόντων σε συνδυασμό με την καταπολέμηση τυχόν φαινομένων αισχροκέρδειας, επιτυγχάνεται με τη συμβολή του προσωπικού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, που εργάζεται κάτω από δύσκολες συγκυρίες και την επαγγελματική συνείδηση που επιδεικνύουν οι εμπλεκόμενοι φορείς της αγοράς. Η συνεργασία όλων μας θα αποτρέψει τους επίδοξους παραβάτες και θα δημιουργήσει ένα τοίχος προστασίας για την δημόσια υγεία και το πορτοφόλι των καταναλωτών της Θεσσαλονίκης»

Οι παρευρισκόμενοι στη σύσκεψη φορείς διαβεβαίωσαν τις υπηρεσίες της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης για την επάρκεια ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων και μάλιστα ο Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης επισήμανε την επάρκεια και σε κρέατα (αρνί και κατσίκι) που τα τελευταία χρόνια προστίθενται στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τονίζοντας πως οι σχετικά χαμηλές τιμές πετρελαίου σε σχέση με πέρσι, αποτελεί μια καλή συγκυρία για τη λειτουργία της αγοράς.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε η υποδειγματική και άψογη συνεργασία του Ε.Φ.Ε.Τ. με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έχει συμβάλλει τα τελευταία χρόνια στον συντονισμό των υπηρεσιών για τον προγραμματισμό, την άσκηση και την εποπτεία των ελέγχων, αποφεύγοντας τις αλληλοεπικαλύψεις και τυχόν εντάσεις μεταξύ των υπηρεσιών.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese