Οι καταστροφές του 2015 αποδείχθηκαν περισσότερο θανατηφόρες σε σχέση με πέρυσι, αν και το συνολικό κόστος για τον ασφαλιστικό κλάδο αναμένεται να είναι κατά 8,6% χαμηλότερο στα 32 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αντασφαλιστική…

 

εταιρία στον κόσμο Swiss Re.

Περίπου 26.000 άτομα έχασαν φέτος τη ζωή τους από καταστροφές, ανέφερε η εταιρεία στην ετήσια έκθεσή της "Sigma", υπερδιπλάσιος αριθμός σε σχέση με τις απώλειες που καταγράφηκαν το 2014. Το πλέον φονικό συμβάν ήταν ο σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών στο Νεπάλ που προκάλεσε 9.000 θανάτους και καταστροφές σε μισό εκατομμύριο σπίτια.

Στο μεταξύ, οι υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότερα από 5.000 άτομα φέτος το καλοκαίρι στην Ινδία, στο Πακιστάν, στη βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
 
Ωστόσο, το μεμονωμένο γεγονός που είχε το μεγαλύτερο κόστος για τον ασφαλιστικό κλάδο συνέβη στις ΗΠΑ, όπου μια καταιγίδα τον Φεβρουάριο προκάλεσε ασφαλισμένες απώλειες άνω των 2 δισ. δολαρίων, ανέφερε η Swiss Re.

Ωστόσο, η ήπια εποχή τυφώνων στον Βόρειο Ατλαντικό διατήρησε το σύνολο των ασφαλισμένων απωλειών παγκοσμίως σε χαμηλά επίπεδα, το οποίο εκτιμάται στα 32 δισεκ. δολάρια συγκριτικά με 35 δισεκ. δολάρια το 2014.

Η συνολική οικονομική ζημία από καταστροφές μειώθηκε κατά 28 δισ. δολάρια συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, στα 85 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τη Swiss Re, ενώ το κόστος ων φυσικών καταστροφών μειώθηκε, οι καταστροφές που προκλήθηκαν από ανθρώπινη υπαιτιότητα είχαν μεγαλύτερο αντίκτυπο για τον κλάδο, με την έκρηξη σε κινεζικό λιμάνι να αναμένεται να κοστίσει περισσότερο από κάθε άλλο συμβάν φέτος.

«Οι εκρήξεις στο λιμάνι του Τιαντζίν στην Κίνα αναμένεται να οδηγήσουν στις υψηλότερες ασφαλισμένες απώλειες της χρονιάς και στη μεγαλύτερη ασφαλισμένη ζημία που έχει προκληθεί ποτέ από ανθρώπινη υπαιτιότητα στην Ασία», ανέφερε η εταιρία.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese