Με επιτυχία ολοκληρώνεται η ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank καθώς… σύμφωνα με πληροφορίες του Εnikonomia μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν συγκεντρωθεί κεφάλαια άνω των 700 εκατ. ευρώ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες η διοίκηση της τράπεζας έκλεισε συμφωνία με μεγάλο ξένο fund, το οποίο θα τοποθετήσει στην αύξηση κεφάλαια 60 εκατ ευρώ.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης η διοίκηση της Attica Bank εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η τράπεζα θα ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως με ιδιωτικά κεφάλαια, εξέλιξη που θα της επιτρέψει να συνεχίσει την ανεξάρτητη πορεία της, χωρίς να προσφύγει στην κρατική στήριξη.

Οσον αφορά στην κάλυψη του εναπομείναντος ποσού έως τα 748,7 εκατ ευρώ, που απαιτούνται με βάση το δυσμενές σενάριο των stress tests, η διοίκηση της τράπεζας διαθέτει ήδη επιστολές επενδυτών, οι οποίοι δεσμεύονται να συμμετάσχουν στην αύξηση.

Moody’s

Στην θετική πορεία της ανακεφαλαιοποίησης της Attica Bank αναφέρθηκε σε χθεσινή έκθεσή της η Moody’s.

Οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης υπογραμμίζουν ότι η Attica Bank απέφυγε τον κίνδυνο εκκαθάρισης, συγκεντρώνοντας τα κεφάλαια που απαιτούνται για να καλύψει το βασικό σενάριο και τώρα κυνηγά την κάλυψη του δυσμενούς.

Ο οίκος εκτιμά ότι η ΤτΕ θα δείξει ανοχή στην τράπεζα, ακόμα και αν δεν κατορθώσει να συγκεντρώσει το σύνολο των κεφαλαίων, δεδομένου ότι πρόκειται για μικρό ποσό έναντι όσων ήδη κατάφερε να βρει έως τώρα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese