Ακόμη και στην αγορά της Κέρκυρας όπου κατοικούν, προσπαθούσαν να… «σπρώξουν» παραχαραγμένα χαρτονομίσματα ο 36χρονος και η 25χρονη φίλη του που συνελήφθησαν το περασμένο Σαββάτο. Στους 21 καταστηματάρχες που είχαν εξαπατήσει σε σχεδόν ολόκληρη την Ήπειρο, προστέθηκαν άλλοι επτά!

Όπως διαπίστωσαν από την προανάκριση οι άνδρες της Ασφαλείας Άρτας, το ζευγάρι είχε καταφέρει να αγοράσει με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ διάφορα προϊόντα από τρία μαγαζιά του νησιού, ενώ είχε επιχειρήσει να κάνει το ίδιο σε άλλες τέσσερις εμπορικές επιχειρήσεις οι ιδιοκτήτες των οποίων αντιλήφθηκαν ότι τα χρήματα ήταν… «πέτσινα»!

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε σε βάρος τους συμπληρωματική δικογραφία για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων κατ΄ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Οι δράστες εξορμούσαν από την Κέρκυρα με Ι.Χ. αυτοκίνητο στους νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, όπου έκαναν συναλλαγές με εμπόρους. Έξι καταγγελίες από καταστήματα επιβεβαιώθηκαν, ενώ διαπιστώθηκε ότι εξαπάτησαν άλλους 15 επιχειρηματίες στην Ηγουμενίτσα, την Άρτα και το Καναλλάκι Πρέβεζας. Μετά τη σύλληψή τους στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατασχέθηκαν πέντε πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και τα προϊόντα που αγόρασαν, καθώς και 2.090 γνήσια ευρώ που προέρχονταν από ρέστα. Στα σπίτια τους στην Κέρκυρα, βρέθηκαν ένας εκτυπωτής, ένας φορητός υπολογιστής και ένα tablet που χρησιμοποιούσαν για την παραχάραξη.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese