Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει δυο τρία πράγματα για τον Κώστα Τσιμίκα και το πού υπερτερεί, κατά την άποψή του, έναντι των άλλων μπακ του Ολυμπιακού!

– Για να μην τρελαθούμε κιόλας, ο Τσιμίκας δεν είναι έτοιμος να…

 

παίξει αυτή την στιγμή στον Ολυμπιακό. Θέλει να δουλέψει πολύ το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού του. Για παράδειγμα, όταν του «βγαίνουν» οι εξτρέμ για μπούκα από το αριστερό του πόδι, πρέπει να πηγαίνει στη φάση με περισσότερη δύναμη. Και πάνω απ΄όλα να είναι πιο συγκεντρωμένος, γιατί κάποιες στιγμές τη χάνει τη συγκέντρωσή του.

– Όμως, είναι ένα παιδί, που φαίνεται ότι μπορεί να βγει. Κι αριστεροπόδαροι καλοί μπακ δεν είναι πολλοί. Ο δε Τσιμίκας έχει ένα στοιχείο στο παιχνίδι του, που δεν το έχουν ούτε ο Ομάρ, ούτε ο Σαλίνο, ούτε ο Μαζουάκου! Για να μη γίνει καμία παρερμηνεία, ο βαθμός ετοιμότητας του για να παίξει στον Ολυμπιακό τώρα, δεν έχει καμία σχέση, μα απολύτως καμία, με το βαθμό ετοιμότητας των άλλων τριών παικτών.

– Όμως, ο Τσιμίκας έχει καλή σέντρα! Και δεν βρίσκεις εύκολα μπακ με τέτοια σέντρα. Για παράδειγμα ο Σαλίνο υστερεί σε αυτή την παράμετρο κι ο Ομάρ είναι απλά λίγο καλύτερος του Σαλίνο, δηλαδή λίγα πράγματα…Ο Μαζουάκου είναι καλύτερος κι από τους δύο δεξιοπόδαρους, όμως σίγουρα όχι σε υψηλό επίπεδο. Γι΄αυτό, άλλωστε, και βλέπεις ότι ενώ οι μπακ του Ολυμπιακού είναι «επιθετικογενείς» και φεύγουν συνέχεια μπροστά, η ομάδα δεν παίρνει από αυτούς τις φάσεις που θα έπρεπε να πάρει.

– Έχουν πολλά καλά στοιχεία κι ο Ομάρ κι ο Σαλίνο κι ο Μαζουάκου (εξ ου και το ενδιαφέρον από σημαντικά πρωταθλήματα για του δύο κι η καλή παρουσία του Σαλίνο και στο Τσάμπιονς Λιγκ), αλλά όταν έρχεται η ώρα της σέντρας, περισσότερο το χαλάνε, παρά το κάνουν σωστά.

– Ο Τσιμίκας, αντίθετα, έχει αυτό το προσόν, της καλής σέντρας από την γραμμή του άουτ. Και πρέπει να επενδύσει εκεί, γιατί πολύ απλά θα κάνει τη διαφορά. Αν είναι ξύπνιος ο μικρός, θα συνεχίσει με το κεφάλι χάμω τη δουλειά για να φτιάξει αμυντικά το παιχνίδι του και βελτιώνοντας αυτό που ήδη «έχει», το επιθετικό, μπορεί να πάει για μεγάλα πράγματα.

– Κι ας μην έχει το φοβερό κορμί και το ύψος του Λυκογιάννη, για τον οποίο εγώ πραγματικά λυπήθηκα που χάθηκε έτσι από τον Ολυμπιακό.

* Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου δημοσιεύτηκε στο sport-fm.grEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese