Συγκλονιστικά στοιχεία βλέπουν…
το “φως” της δημοσιότητας, όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης “UBS”, στο πλαίσιο έρευνας για την αποκλούμενη “λίστα Ρηνανίας -Βεσταφαλίας”. Μετά το “ντου” των οικονομικών εισαγγελέων στα γραφεία της ελβετικής τράπεζας, βγήκαν… λαβράκια. Μεταξύ αυτών, βρέθηκε λογαριασμός με καταθέσεις ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, τα χρήματα του συγκεκριμένου λογαριασμού δεν είναι απαραιτήτως “μαύρα” ή παράνομα, αλλά είναι ένα ποσό που θα (πρέπει να) ελεγχθεί.

Επίσης, στην επίμαχη λίστα υπάρχουν ένας Έλληνας επιχειρηματίας, με μεγάλη μεγάλη δραστηριότητα κατά το παρελθόν, μια μεγάλη αλυσίδα super market, ενώ αναμένεται να ανοίξει το παραδικαστικό κύκλωμα. Υπάρχουν λογαριασμοί και ονόματα που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη ενός κυκλώματος!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένεται να έρθει στη Βουλή μια ρύθμιση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία θα αναφέρει πως όσοι κατηγορούνται, ή ακόμα και αν βρίσκονται στη φυλακή όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, επιστρέψουν χρήματα, για τα οποία κατηγορούνται ότι έχουν ζημιώσει το δημόσιο, θα μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese