Ο παραιτηθείς πρόεδρος της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ, είναι ένας «αξιοσέβαστος άνθρωπος» που αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης, λόγω της «κολοσσιαίας συνεισφοράς του στον ανθρωπιστικό τομέα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας…

 

Βλαντίμιρ Πούτιν. Παράλληλα, χαρακτήρισε τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ «σπουδαίο άνθρωπο, γεμάτο ταλέντο».

«Ο Γιόζεφ Μπλάτερ έχει επιτελέσει σημαντικό έργο για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η συμβολή του στον ανθρωπιστικό τομέα είναι τεράστια. Ιδού ένα πρόσωπο που πρέπει να βραβευτεί με Νόμπελ Ειρήνης», τόνισε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, την ώρα που η FIFA κλονίζεται από σκάνδαλα διαφθοράς που αφορούν, κυρίως, τις προϋποθέσεις για την ανάθεση της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία.

«Πάντα συνήθιζε ή επεδίωκε να χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο για την ανάπτυξη της φιλίας μεταξύ των λαών», πρόσθεσε ο Πούτιν. Αναφερόμενος στην κρίση στην οποία έχει βυθιστεί η FIFA από την αρχή του έτους, ο Πούτιν είπε ότι «φυσικά υπάρχουν μηχανορραφίες» εκ μέρους των Δυτικών.

«Ουδεμία χώρα έχει δικαίωμα να επεκτείνει τη δικαιοδοσία της σε άλλες κυβερνήσεις, πολύ λιγότερο σε διεθνείς οργανισμούς», συνέχισε ο Πούτιν, ενώ ορισμένα από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA συνελήφθησαν στην Ελβετία κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής δικαιοσύνης.

Ακόμη, μιλώντας για τον υποψήφιο στις εσωκομματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις ΗΠΑ για το προεδρικό χρίσμα Ντόναλντ Τραμπ είναι «το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κούρσα των προεδρικών εκλογών»,

«Είναι ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος, γεμάτος ταλέντο χωρίς καμία αμφιβολία. Δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε τα προσόντα του, αλλά είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στην προεδρική κούρσα», δήλωσε ο Πούτιν, μετά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενώπιον σχεδόν 1.400 Ρώσων και ξένων δημοσιογράφων.

«Ο τρόπος που μιλά και αυτό που του επιτρέπει να αυξήσει τη δημοτικότητά του δεν αφορούν τη Ρωσία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφερόμενος στον 69χρονο δισεκατομμυριούχο Τραμπ, ο οποίος έχει εντείνει τις προκλητικές δηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, ο Πούτιν δήλωσε «πρόθυμος να αναπτύξει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ», μόλις εκλεγεί νέος αμερικανός πρόεδρος τον Νοέμβριο το 2016. Ο Τραμπ «δηλώνει ότι θέλει ένα άλλο επίπεδο σχέσεων, στενότερων και βαθύτερων σχέσεων με τη Ρωσία, πώς θα μπορούσαμε να μην το χαιρετίσουμε αυτό; Προφανώς το χαιρετίζουμε», δήλωσε.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese