Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε χαιρέτισε σήμερα την αθώωση από δικαστήριο της Νότιας Κορέας ενός Ιάπωνα δημοσιογράφου που κατηγορούνταν για δυσφήμηση της Νοτιοκορεάτισσας προέδρου Παρκ Γκεούν Χίε και σημείωσε…

 

ότι η δικαστική αυτή απόφαση θα έχει έναν θετικό αντίκτυπο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Η δικαστική αυτή υπόθεση είχε οξύνει τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είχε προκαλέσει ερωτήματα όσον αφορά την ελευθεροτυπία στη Νότια Κορέα.

"Εκτιμώ την αθωωτική απόφαση. Περιμένω ότι θα έχει έναν θετικό αντίκτυπο στη σχέση Ιαπωνίας-Νότιας Κορέας", δήλωσε ο Άμπε σε δημοσιογράφους λίγο μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι Αρχές της Νότιας Κορέας απήγγειλαν πέρυσι κατηγορίες στον Τατσούγια Κάτο, πρώην επικεφαλής του γραφείου της ιαπωνικής εφημερίδας Sankei Shimbun, για άρθρο του για την πρόεδρο Παρκ, το οποίο είχε σύμφωνα με την εισαγγελία στηριχθεί σε "ψευδείς πληροφορίες".

Το άρθρο αυτό αναφερόταν στην προσωπική ζωή της προέδρου και στο που βρισκόταν αυτή όταν συνέβη η τραγωδία με το οχηματαγωγό Sewol τον Απρίλιο του 2014, στην οποία είχαν χάσει τη ζωή τους 304 άνθρωποι. Από αυτούς, οι 250 ήταν μαθητές γυμνασίου που σπούδαζαν στο ίδιο σχολείο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese